Aileleri bilinçlendirmek amacıyla sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde Eğitim Seferberliği çalışmalarına başlayan Güray Gökal hız kesmeden yeni eğitimlerle ailelere ulaşmaya devam ediyor. Öğretmenlerle yaptığı çalışmalarda öğrenci - öğretmen arasında kurulacak sözlü iletişimin yanı sıra sözsüz iletişimin kuvvetlendirilmesi, her öğrencinin mensup olduğu temsil sistemi ve öğrenme özellikleri dikkate alınarak yapılacak eğitim - öğretim sürecinde, öğrencilerin öğrenme niteliğinin artırılmasını hedeflediğini belirten Gökal, Türkiye’de öğretmenlere  bu alanda verilmiş mevcut eğitimler ilk ve tek olma özelliğine sahiptir dedi. 

Gökal, insanların son yıllarda Facebook, Twitter, Instagram gibi sosyal paylaşım sitelerinde çok fazla zaman harcadığını, interneti bilinçsiz bir şekilde kullandığını ve bu durumun günlük hayattan geri kalma, sorumluluklarını yerine getirememe, günlük işlevselliğin azalması gibi sorunlara yol açtığını vurguladı. Artık sosyal medya kullanımı bir bağımlılığa dönüşmüştür. Bunun alkol ve sigara bağımlılığından bile daha tehlikeli olabileceği hakkında kendisi tarafından eğitim ve projeler yürütülmektedir. Güray Gökal kendisinin bu tür büyük eğitim seminerlerine önem verdiğini, bu eğitimlere farklı şehirler ve üniversitelerde devam edeceğini bildirdi.

Gökal’ın Farklı Bir Yol Hikâyesi, Konuşma Bozuklukları, Öğrenci ve Aile Koçluğu, Beden Dili ve Etkili İletişim, Hızlı ve Etkin Okuma, Bilinçli Anne Akıllı Çocuk, Küresel İklim Değişiklikleri ve Çevre Eğitim Projeleri, İnsanları Tanıma Sanatı olmak üzere sekiz adet kitabı bulunmaktadır.
 
Editör: Barış Köksal