Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Güral Savaştürk, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı, ‘Dış Ticaret İstatistikleri'ni değerlendirdi. 

TÜİK'in, yüksek teknoloji ürünlerinin imalat sanayi ürünleri ihracatı içindeki hissesini yüzde 3,5 olarak açıkladığını hatırlatan MTOSB Başkan Vekili Savaştürk, ‘Ülke olarak ileri teknoloji ürünleri üretmek ve bunu pazarlamak zorundayız. Gençlerimiz girişimci ruhlarını ortaya koyarak, yüksek teknoloji ürünleri geliştirmeliler. Bu noktada da gençlerimize üretebilecekleri, fikirlerini ortaya koyabilecekleri yeni alanlar oluşturmalıyız. Artık dünya piyasalarına bakıldığında, dev ekonomilerin yüksek teknoloji ürünlerinin imalatı ile gelişim gösterdiğini görebiliriz’ dedi.

‘Bizler, ülke olarak hep daha iyisini ve yenisini geliştirmenin peşinde olmalıyız’ diye konuşan Başkan Vekili Savaştürk, ‘Orta gelir tuzağına düşmeden, ithalat ürünlerine teslim olmadan, daha iyisini, daha gelişmişini nasıl üretebiliriz; bunu araştırmalıyız. Bunun için de üniversite-sanayi- stk üçgenini daha geliştirmeli, gençlerimizin sahaya daha fazla çıkmasını sağlamalı, sivil toplum örgütlerimizin desteği ile yeni projelerin hayata geçirilmesini sağlamalıyız’ ifadelerini kullandı.
Editör: Barış Köksal