Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, Güney Mahallesi’nde bin 650 metrekare alana sahip kapalı semt pazarının inşaatına başladı. Pazarın faal olmadığı günlerde taziye, toplantı ve benzeri etkinlikleri için mahalle halkının kullanımına açık olacak pazar yerinin temeli törenle atıldı. 

Güneş Parkı'nın doğusunda yaptırılacak ve pazarcı esnafının haftanın belirli günlerinde faaliyet göstereceği, bin 500 metrekaresi kapalı alan olacak pazar yeri, pazarın faal olmadığı günlerde mahalle halkının kullanımına açık olacak. Yurttaşlar, düğün, taziye, toplantı ve benzeri etkinlikleri için pazar alanını kullanabilecek. Kapalı pazar yerinde bir idari bina da inşa edilecek ve binada zabıta kontrol noktası ile tuvaletler ve lavabolar yer alacak.

Semt pazarı inşaatının temel atma törenine, Akdeniz Belediye Başkanı Mehmet Fazıl Türk, birim müdürleri, Mersin Pazarcılar Esnafı Odası Yönetimi ile mahalle sakinleri katıldı. Törende konuşan Mersin Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Fuat Kalkan, odalarına bağlı tüm pazarcı esnafının modern ve kapalı pazar alanlarına kavuşması adına gerekli çalışmaları yapmayı amaçladıklarını söyledi. Kapalı pazar yerlerimizin sayısını arttırmak için gerekli girişim ve çalışmalarının devam edeceğini belirten Kalkan, “Mersin Pazarcılar Esnaf Odası'na ve Güneş Mahallemize, bu kapalı pazarı kazandıran Akdeniz Belediyesi'ne, Eş Başkanlarımıza ve tüm birim yetkililerine esnafımız adına teşekkür ediyorum" dedi.

“Akdeniz'de 3 adet pazar yeri daha yapacağız”

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Türk ise ilerleyen süreçte Akdeniz'de 3 adet kapalı pazar yeri daha inşa ederek pazarcı esnafı ve halkın hizmetine sunacaklarını kaydetti. Türk, "Akdeniz'de faaliyet gösteren tüm esnafımıza, günümüze yakışır, modern, temiz ve sağlıklı bir ortamda hizmet verebilmeleri için elimizdeki tüm imkanları seferber edeceğiz" diye konuştu.

Güneş Mahallesi pazar yerinin bin 500 metrekaresi kapalı olmak üzere bin 650 metrekarelik alana sahip olduğunu ifade ederek, "Bu hizmetin sunumunda en büyük görev yerel yönetimlere düşüyor. Fakat geçmişten gelen çarpık yapılaşma ve plansız kentleşmeden dolayı, belediye olarak arazi sıkıntısı çekiyoruz. Aksi halde bu kadar geç kalmazdık. Bundan sonraki dönemde geciken tüm projeleri tek tek telafi etmeye çalışacağız. Çünkü pazarcı esnafı gıda sektörünün büyük bir bölümünü oluşturuyor. Ciddi bir istihdam da yaratan bu sektörden binlerce insanımız ve ailemiz ekmek yiyor, geçimini sağlıyor. Projede emeği geçen tüm personelimize, projeyi ortaya çıkaran tüm arkadaşlarıma tekrar teşekkür ediyorum. Pazar yerimizin Güneş Mahallesi'ne ve esnafımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kapalı pazar yerinin temeli atıldı.
Editör: Barış Köksal