Büyükşehir Belediyesi’nin 2017 yılında Gülnarlıların hizmetine sunmayı hedeflediği Gülnar Otogarı’nın temel atma törenine, Başkan Kocamaz’ın yanı sıra MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende bir konuşma yapan Başkan Kocamaz, otogarın Gülnarlılara hayırlı olmasını diledi. Aslında otogar inşaatının başladığını ve belli bir mesafe kat edildiğini belirten Kocamaz, “Daha önce ülkemizdeki terör olaylarından dolayı iki kez bu töreni ertelemek zorunda kaldık. Gülnarımız için çok farklı projelerimiz var. İnşallah Gülnar’a birçok hizmet yapacağız” dedi.
Milletvekili Şimşek ise Gülnar’ın hizmetlerin en iyisine layık olduğunu ifade ederek, “Bugün dünyanın her yerinde bir Gülnarlı ile karşılaşmak mümkün. Bu kadar eğitimli, kıymetli, bilinçli insanlar yetiştiren Gülnar’ımıza hizmetlerin en güzeli yakışır” diye konuştu.

Gülnar Belediye Başkanı Günel de yapılacak otogarın Gülnar için önemli bir hizmet olduğunu, yıllardır ilçe olarak böyle bir hizmete ihtiyaçlarının olduğunu söyledi. Başkan Kocamaz’a teşekkür eden Günel, “Burası önceden insanımızın geçmeye korktuğu ıssız bir mevkiydi, 100 metre ilerisi çöplüktü. Çöplüğü kapatarak mesire alanını yaptık. Sonra da Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Gülnar’a yakışan bu otogarın yapımına başlandı. Başkanımızın ilçelere yapılmak üzere söz verdiği otogarların ilki olma özelliğine sahip olan bu otogar Gülnarımızın ihtiyacı olan bir hizmetti” ifadelerini kullandı.
Gülnar’ın çevre il, ilçelere ve ilçe merkezine uzak mahallelere ulaşım sağlanması bakımında oldukça önemli bir konuma sahip olan Gülnar Otogarı, 2017 yılı Mart ayı içerisinde hizmete girecek. Devetaşı mevkinde 6 bin 400 metrekare alan üzerine kurulu, 3 bin 700 metrekare inşaat alanına sahip Gülnar Otogarı, 8 şehirlerarası ile 5 ilçe otobüsü peronu ve 15 sivil araç park alanıyla Gülnarlılara hizmet 
Editör: Barış Köksal