Ülkelerarası kültürel diyalogun geliştirilmesine de katkıda bulunan çalışma çerçevesinde Mersin'e gelen öğrenciler, çapalama, çiçek, süs bitkisi ve çim ekimi ile uğraşırken, boş zamanlarında da Mersin'in tarihi ve turistik yerlerini geziyorlar. Her yıl düzenli olarak gerçekleşen gençlik kampına bu yıl Almanya, İspanya, İsviçre, Japonya, Sırbistan ve Türkiye'den gelen 18 üniversite öğrencisi iştirak ediyor. Mersin'deki çalışmalarını sürdüren gençler, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’ı da ziyaret ettiler.
Mersin’i çok sevdiklerini ve burada bulunmaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden öğrenciler, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine gösterdiği misafirperverlikten dolayı Başkan Macit Özcan’a teşekkür ettiler. Öğrenciler, önümüzdeki yıllarda Mersin'e tekrar gelmek istediklerini ifade ettiler.
Yabancı gençlerin ziyaretinden memnuniyet duyan Başkan Macit Özcan ise “Değişik kültürlerden gelen bu genç arkadaşlarımız, kentimizde buluşarak kendi kültürlerini birbirlerine tanıtmalarının yanı sıra, kentimizdeki tarihi ve turistik yerleri de gezme imkanı buluyorlar. Bunun yanı sıra bu gençler, belediyemiz bünyesindeki değişik işlerde aktif olarak görev yapmaktalar. Bunların başında çapa yapma, çiçek ekme, çim ekimi ve temizlik işleri gelmektedir” dedi.
Editör: Barış Köksal