Almanya, Fransa, İrlanda, İspanya, İsviçre, Japonya, Kanada, Kosova ve Sırbistan’dan toplam 18 üniversite öğrencisi, çalışmalarının yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklerde de bulunuyor. Irk, din, dil, cinsiyet ayrımı gözetmeksizin tüm dünya gençliğinin katılımına açık olan Uluslararası Gönüllü Gençlik Kampı’ndaki öğrenciler, hafta sonları hariç tüm gün çalışıyor. Cumhuriyet Mahallesi Müfide İlhan Parkı'nda ağaç dikimi, toprak çapalaması, çiçek, süs bitkisi ve çim ekimi ile uğraşan öğrenciler, hafta sonları ve boş zamanlarında Mersin’in tarihi ve turistik yerlerini geziyor.
Çalışmalar hakkında bilgi veren Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, 9 ülkeden gelen gençlerin oluşturduğu Gençlik Kampı'ndaki gençlerin, benzer gönüllü programları yürütseler de asıl hedeflerinin doğaya ve topluma hizmet etmek olduğunu belirterek, "Kampa katılan arkadaşlara çalışma, eğitim, gezi ve rehberlik konusunda ev sahipliği yapmaktayız.Uluslararası kültür mübadelesi kapsamında yapılan bu çalışmanın amacı, Mersin’i ve Türkiye’yi tanıtmaktır. Bu kamp sayesinde değişik ülkelerden gelen öğrenciler, Mersin’in tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerini tanıma fırsatı bulmaktadırlar. Bu sayede ülkelerine dönen gençler, ülkemizin dışarıda tanıtılmasına dolaylı olarak katkıda bulunacaklardır" dedi.
Gençlik kampına katılan yabancı öğrenciler ise Türkiye’de bulunmaktan dolayı mutluluk duyduklarını, ülkelerine döndüklerinde edindikleri iyi izlenimleri anlatacaklarını söylediler.
Editör: Barış Köksal