2023 hedefleri doğrultusunda ülke genelinde başlatılan istihdam seferberliğini desteklediklerini belirten Alpha Grup Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Hallaç, seferberlik kapsamında tüm kurum ve kuruluşlar, odalar ve firmaların ortak hareket etmesi gerektiğinin altını çizdi. Hallaç, ‘Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde başlatılan istihdam seferberliği 2023 hedeflerimizin en önemli projelerinden biridir. İstihdam seferberliği kapsamında odalar, kurum ve kuruluşlar, firmalar ellerini taşın altına koymaları gerekiyor. Hükümetimizin destek ve teşvik paketleri hem işçi hem de işverenin çıkarlarını gözeten bir sistemdir. Devlet desteğinden yararlanarak birçok işsiz kardeşimize iş imkanı sağlanarak Türkiye’nin vizyonuna büyük ölçüde katkıda bulunabiliriz’ dedi.

‘Yeni yatırım alanları oluşturulmalıdır’

Mersinli iş adamlarına yatırım yapmaları konusundan çağrıda bulunan Göksel Hallaç, kurum ve kuruluşların da yabancı yatırımcıları Mersin’e davet edecek projeler üretmesi gerektiğini belirtti. Yeni yatırım alanlarının kentin gelişimini ve işsizliği büyük ölçüde azaltacağını ifade eden Hallaç, ‘Mersin’de yatırım için doğru zaman olmadığını düşünen birçok işadamı var. Yatırım yapmaktan korkmamak gerekiyor. Yapılan yeni yatırımlarla birlikte kentimizde ciddi değişimler olduğunu fark eden diğer ülkeler, yatırımcılarını da Mersin’e göndereceklerdir. Değişime önce kendimizden başlamamız  gerekiyor’ dedi.

‘3. ve 4. OSB Mersin’in işsizlik oranını azaltacak’

Mersin’de organize sanayi bölgelerinin 9’a çıkarılması yönünde projenin Mersin’de işsizlik sayısını ortadan kaldıracağını ifade eden Hallaç, ‘Önceki günlerde devletimizin ve Bakanımız Sn. Lütfi Elvan’ın desteği ile 3. Organize Sanayi Bölgesinin temel atma töreni gerçekleştirildi. 3. Organize Sanayi Bölgesi 1 yıl içerisinde 6 bin kişiye istihdam sağlayacak. Bunun üzerine 4. Organize Sanayi Bölgesi’nin açılması ile birlikte bu sayı 2-3 katına çıkacaktır. Devletimizin yatırım hamleleri ile sanayi alanında atılan bu adımlar işsizliğin ortadan kalkması için son derece yerinde bir hamledir’ dedi.

Editör: Barış Köksal