Zabıta ekiplerinin, kaldırım işgallerini önleme çalışmasının ardından gerçekleştirdikleri denetimlerde temizlik, ürün gramajları ve ürünlerin son kullanım tarihlerini kontrol ettikleri denetimleri sürüyor. Ekipler, denetimlerde işletmelerin ruhsatlarını da inceliyor. Denetimlerle ilgili açıklama yapan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, halkın sağlığına büyük önem verdiklerini vurguladı. Denetimlerde en çok temizliğe, gramaja ve son kullanım tarihi konularına önem verdiklerini belirten Tollu, amaçlarının daha düzenli ve daha sağlıklı bir Erdemli olduğuna dikkat çekti. Tollu, yapılan kontrollerin sıkı bir şekilde devam edeceğini ve halkın sağlıklı ve mutlu bir şekilde hayatını sürdürmesi konusunda çok hassas çalıştıklarını kaydetti.

İlçede bulunan tüm işyerlerinin denetlendiğini ama özellikle yiyecek ve içecek üzerine hizmet veren işletmeleri çok hassas incelediklerini dile getiren Tollu, “Vatandaşımızın hizmet aldığı yerler çok önemlidir. Hem sıhhi açıdan hem de temizlik açısından işyerlerinin kontrolü halk sağlığının önemine binaen gereklidir. Bu düşünce ile kontrollerimizi sıklaştırdık. Gıda güvenliği günümüzde çok önem kazandı. Tüketilen gıdaları hijyen şartlarında ve gerekli gramaja uygun şekilde tüketiciyle buluşturmak için belediyemiz bünyesinde istihdam ettiğimiz gıda mühendisi, çevre sağlık teknisyeni ve zabıta ekiplerimizle beraber belli periyotlarda işyerlerimiz denetlenmektedir. İkaz edilmelerine rağmen gerekli şartları yerine getirmeyen işletmeler kapatılacaktır” dedi.

Yapılan açıklamalarda, evraklarında eksik bulunan işletmelere öncelikle süre verildiği kaydedilirken, halk sağlığına ve çevre temizliğine önem vermeyen işletmelere ceza yazılacağı, aynı durumun devam etmesi halinde ise kapatma cezasının verileceği ifade edildi.

Editör: Barış Köksal