Dili doğru, etkin bir şekilde kullanmasını teşvik ederek okuyan düşünen ve yazan gençliğin oluşmasına katkı sağlamak için düzenlenen yarışmaya katılarak Mersin'de dereceye giren öğrencileri ve ailelerini, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı ile Gençlik Merkezi ve Gençlik Kampları Şube Müdürü Mehmet Ali Avcı, il müdürlüğü makamında kabul etti.

Dereceye giren öğrencileri tebrik eden İl Müdür Vekili Tarakçı, "Geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez sizlerde yazdığınız mektuplarla bu vatanın ne tür fedakarlıklar yapılarak kurtarıldığını, yaşlısıyla genciyle, kadınıyla erkeğiyle millet olarak verdiğimiz mücadelenin atmosferini bu mektubu okuyanlara yaşattınız. Özellikle Çanakkale’ye gitmemiş gençler olarak yazdığınız mektuplar ile dereceye girmiş olmanızı ayrıca takdir ediyorum" dedi.

Gençlik Kampları Şube Müdürü Avcı ise, "Gençlerden Ecdada Mektup yarışmasında ilimizi en iyi şekilde temsil eden geçlerimizi ve ailelerini yürekten kutluyorum. Çanakkale'yi görmemelerine rağmen içlerinden gelen duygu ve düşüncelerini en iyi şekilde kağıda dökerek ilimizi en güzel şekilde temsil etmişlerdir. Ben tekrar gençlerimizi kutluyorum ve başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.

Üç kategoride gerçekleştirilen yarışmanın sonucuna göre, "11-14 yaş kategorisinde Zeynep İpek Meydan birinci, Sude Selvi ikinci ve Duygu Serim üçüncü oldu. 15-18 yaş kategorisinde birinciliği Gözde Kır elde ederken Tuğba Gönenir ikinci, Simya Aslan üçüncü oldu. Son kategori olan 19-29 yaş kategorisinde ise Muhammed Taştekin’in yazdığı mektup birinci seçilirken, Oğuz Kağan Güdül ikinci, Büşra Yıldırım üçüncü olabildi.

Dereceye giren öğrencileri İl Müdür Vekili Tarakçı ile Gençlik Kampları Şube Müdürü Avcı, tebrik ederek hediye takdim ettiler.

Editör: Barış Köksal