Kızı Sebahat’ın 16 Temmuz günü saat 11.00 civarında “Arkadaşımla buluşacağım” diyerek Mukaddem Mahallesi’ndeki evinden ayrıldığını söyleyen baba Latif Kumaş, “Annesiyle 17 yıldır ayrıyız. Tek çocuğum olan Sebahat’la ve 85 yaşındaki annem Durdu Kumaş’la birlikte yaşıyoruz. Evden ayrıldığı gün akşam kızım bana başka bir telefon numarasından mesaj atıp, Berna adında bir arkadaşında kalacağını söyledi. Numarayı aradığımda açılmadı, sonraki gün Berna’nın ev taşıyacağını, onlara yardım edeceğini ve eve gelmeyeceğini söyledi. Aynı numaraya ‘Neredeysen söyle, gelip ben de yardım edeyim’ diye mesaj attım. Ama söylemedi. O telefona da artık ulaşamıyoruz. Kızımın bilgisayarında bir erkek arkadaşıyla çekilmiş fotoğraflarını bulduk. Hemen emniyet güçlerine haber verdik. Silifke’nin her yerinde kendimiz de arıyoruz, çeşitli yerlere fotoğraflarını yapıştırdık ama bir ses çıkmadı” dedi.

Kızıyla birlikte fotoğrafı bulunan Muhammet Ç. adlı gençle ilgili bir araştırma yaptıklarını anlatan Kumaş, “Bu çocuğun tekin biri olmadığını öğrendik. Bize de birçok kişi telefon açarak kızımın kaybolduğu dönemde bu çocukla birlikte görüldüğünü söyledi. Ama araştırmalarımız sonuç vermedi. Emniyet güçleri ellerinden geleni yapıyor, yetkililerden yardım bekliyoruz” diye konuştu.

Babaanne Durdu Kumaş ise, “Yıllardır ben senin peşinden koştum, aç mı bıraktık, susuz mu bıraktık, neden bize bunu yaptın kızım. Ne olur evine dön” diyerek gözyaşı döktü.

Hala Ayşe Yıldız da, “Kızımızdan 16 Temmuz’dan beri haber alamıyoruz. Başına kötü bir şey gelmiş olmasından korkuyoruz. Muhammet adlı gencin itirazlarına rağmen kızımızın onunla birlikte olduğunu düşünüyoruz. Kızımıza uyuşturucu madde verilip, tutulduğuna inanıyoruz. Tüm yetkililere durumu bildirdik, herkes arıyor. Bir an önce bulunmasını istiyoruz” dedi.

Editör: Barış Köksal