MEÜ Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa çok sayıda öğrenci katıldı. TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu üyeleri Filiz Karagöl, Veysel Memiş, Gülizar Güneş ve Erkut Yıldırım'ın panelist olarak katıldığı konferansta genç girişimciler bilgi ve deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Konferansta hangi kurumlardan yardım alınabileceğini ve girişimcilerin sahip olması gereken özellikleri de anlatan genç girişimciler, öğrencilerin birazda cesur olmasını istedi.
Ticaret hayatındaki deneyimlerini öğrencilerle paylaşan Filiz Karagöl, öğrencilerin kendilerini her alanda eğitmeleri gerektiğini belirtti. İş hayatında her zaman işlerin yolunda gitmeyeceğini, bu yüzden de insanın alternatif alanlarda kendisini geliştirmesi gerektiğini vurgulayan Karagöl, "Kendinizi mümkün olduğunca her alanda yetiştirmelisiniz. Çünkü neyin ne zaman karşınıza çıkacağı ve neyi ne zaman kullanacağınız hiç belli olmuyor. Ben Mersin Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nden mezun oldum ama şu an turizm alanında çalışıyorum. Bir müzede çalışmayı çok istedim olmadı. Bende farklı bir alanda devam ettim. Bu yüzden kendinizi farklı alanlarda geliştirin ve gerektiğinde bunu kullanabilin" dedi.

Genç girişimci Erkut Özyıldırım ise iş yeri açmaya düşünen kişilerin cesur olmasını, biraz da risk alarak iş yapmaları gerektiğini söyledi. Kişisel gelişim çalışmalarının da önemli olduğunu kaydeden Özyıldırım, "Zaman çok hızlı geçiyor ve farkına varmıyorsunuz. Genç yaşınızda yapacağınız kişisel gelişim çalışmaları ileri yaşlarınızda ki girişimciliğiniz de size rehberlik yapacak. Çok çalışın, kendinize güvenin, çalışmalarınızı istikrarlı ve gelişmeye yönelik olarak devam ettirin. Bir hedefiniz ve bir hayaliniz olsun. Girişimcilikte yaş çok önemli. Eğer bir işi gerçekten iyi biliyorsan o işi yaparsın. İşte örnekleri bizleriz. Bizde genciz ama şu anda iş yerlerimiz var. Sizlerde yapabilirsiniz" diye konuştu.


Konuşmaların ardından genç girişimciler öğrencilerin sorularını yanıtladı.
Editör: Barış Köksal