Eczacılık Fakültesi mezunları için Çiftlikköy Yerleşkesi Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde tören düzenlendi. Mersin Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serap Yalın ile genç eczacılar ve ailelerinin katıldığı tören müzik dinletisi ile başladı.

Törende konuşan Vali Yardımcısı Yıldızer, eczacılığın, insanlık tarihi boyunca varlığını ve işlevini koruyan, toplumların yaşamlarındaki önemini hiç yitirmeyen mesleklerden biri olduğunu söyledi. Eczacıların, yüzyıllardır değişen ve gelişen bilim dünyasının sunduklarıyla toplumun ve bireylerin sağlığı için çok değerli bir misyonu devam ettirdiklerine işaret eden Yıldızer, genç eczacılara başarılar diledi.

Eczacıların toplum sağlığı için gelişen bilim dünyasının birikimini kullanarak değerli bir misyon üstlendiklerine dikkat çeken Rektör Yardımcısı Kaya da genç eczacılara seslenerek, “Siz eczacılar, sağlık sisteminin önemli bir parçasını oluşturuyorsunuz. Çalışma alanınızı geniş tutmanızı ve rolünüzü kimseye devretmemenizi tavsiye ederim” dedi.

Dekan Yalın ise bu yıl 70 öğrencinin mezun olduğu bilgisini vererek, “Fakülte olarak amacımız, ilaç üretiminden tüketimine kadar geçen her aşamada; günümüzün koşullarına göre eczacılık mesleğinin gerektirdiği her alanda, idari ve teknik olarak görev alacak, eczacılık mesleğinin onurunu koruyan ve yücelten, hasta odaklı eczacılar yetiştirmek ve mezuniyetinden sonra da yaşam boyu eğitim ile eczacıların bilgi ve becerilerini geliştirmektir” diye konuştu.
Eczacılık Fakültesi birincisi Emine Aygün’ün de mezun öğrenciler adına konuşma yaptığı törende, dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Mezun olmaya hak kazanan öğrencilere temsili diplomalarının verilmesinin ardından fakülte birincisi Emine Aygün, yaş kütüğüne dönem plakasını çaktı. Genç eczacıların ‘Eczacılık Yemini’ ettiği tören, 10. Yıl Marşı eşliğinde keplerin havaya fırlatılmasıyla sona erdi, Sağlık Yüksekokulu 16. dönem mezunlarını uğurladı

Sağlık Yüksekokulu 16. dönem mezunları ise Çiftlikköy Kampüsü’ndeki Amfi Tiyatro’da düzenlenen törenle meslek hayatlarına uğurlandı. Yeni mezunların ailelerinin de katıldığı törende konuşan Vali Yardımcısı Yıldızer, hemşireliğin, tarihi çok eskilere dayanan, insan sağlığının korunması ve geliştirilmesinde vazgeçilmez bir yere sahip mesleklerin başında geldiğini vurguladı. Hemşirelik mesleğinin sabırlı, hoşgörü sahibi ve insan sevgisiyle dolu olmayı gerektiren zor, onurlu ve kutsal bir meslek olduğunu dile getiren Yıldızer, genç hemşirelere başarılar diledi.

Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Çelik de öğrencilere seslenerek “Kendinizi sürekli geliştirerek, sorunlara iyi niyetle yaklaşıp çözümler üreterek mesleğinize ve insanlığa en iyi şekilde hizmet edeceğinize olan inancım tamdır” ifadelerini kullandı.

Okul birincisi Funda Erol’un konuşmasının ardından dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verildiği törende, hemşirelik andını okuyarak temsili diplomalarını alan yeni mezunlar keplerini havaya atarak mezuniyet sevinci yaşadılar.
Editör: Barış Köksal