Kronik Solunum Hastalıklarına Karşı Küresel İşbirliği anlamına gelen Global Alliance Against Chronic Respiratory Diseases (GARD) Ormanı, KOAH’a dikkat çekmek amacıyla Mersin’de de oluşturuldu. Diğer ormanlardan farklı olarak polen yönünden daha seçici ve solunum yollarına zararsız ağaçlar içeren GARD Ormanı’na ilk fidanlar dikildi.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kronik Obstruktif Akciğer Hastalığı’na (KOAH) dikkat çekmek, erken tanı ve tedavisi için Mersin Valiliği bünyesinde oluşturulan kurul tarafından fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi. Merkez Yenişehir ilçesine bağlı Emirler Köyü Kent Ormanı civarında yapılan ağaçlandırma çalışmasına Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aytekin Kemik, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Durmuş Bilal Akkuş, Halk Sağlığı müdür yardımcıları, şube müdürleri ve her iki kurumdan çalışanlar katıldı.

Fidan dikimiyle ilgili açıklama yapan Orman Bölge Müdür Yardımcısı Akkuş, “Daha sağlıklı, yaşanabilir, yeşil bir çevre oluşturulması noktasında dünyaya örnek bir ülkeyiz. Halk Sağlığı Müdürlüğümüze, sivil toplum kuruluşlarımıza, kamu kurumlarımıza yeşile katkılarında dolayı teşekkür ederiz. Ayrıca tüm katılımcıları yeşile karşı duyarlılıkları için kutluyorum. Bu tür etkinliklerin artarak devam etmesini diliyorum” dedi

Editör: Barış Köksal