Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadı’nda basın toplantısı düzenleyen Teknik Direktör Hakan Kutlu, kendileri açısından zor bir haftayı geride bıraktıklarını belirterek, 8 günde 3 zorlu maç oynadıklarını söyledi. Bu zorlu 3 maçtan 2 galibiyet çıkarabildiklerini kaydeden Kutlu, “1 tane hiç istemediğimiz bir şekilde aldığımız mağlubiyet var Manisa’da. Tabi o Manisa maçından sonra toparlanmamız zor gibi görünse de Kahramanmaraşspor maçında çok iyi oynadık ve hemen toparlandığımızı gösterdik. Bunun üzerine yine İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında maça oldukça iyi başlamamıza, 2-1 yenik duruma düşmemize rağmen ikinci yarıya iyi başlayıp, rakibimizin 10 kişi kalmasıyla da performansımızın üzerine koyup maçı almamız, geri dönmemiz bizim adımıza çok sevindirici oldu. Maçı bırakmayıp son dakikaya kadar kovalayan oyuncularımızın performansı bizi galibiyet kadar mutlu etti” diye konuştu.

Yedikleri gollerin birinde kişisel hata diğerinde ise arka tarafta oynayan oyuncuların hatası olduğunu belirten Kutlu, “Rakibimizin 10 kişi kalmasıyla onları yenmedik. 11’e 11 iken bence ikinci yarıdan çok daha iyi oynuyorduk. Özelikle ilk 45 dakika çok iyiydi. Bence ilk yarı ki oyun ikinci yarıdaki oyundan daha üstündü. Ama rakibimizin de 10 kişi kalmasıyla birlikte oyun tek kaleye döndü. Rakibin bir tane duran toptan girdiği pozisyon vardı. Bir tanede şutları vardı. Tamamen oyun bizim lehimize döndü. 2 gol atıp da kazanmayı bildik. Oyuncularımı kutluyorum. Taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah bu çıkışımızı sürdürürüz” ifadelerini kullandı.

“ŞAMPİYONLUĞA GİDEN YOLDA BU TİP YARALAR ALMAMAK LAZIM”

Bu hafta çok önemli bir Tavşanlı Linyitspor maçı olduğunun altını çizen Kutlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Onlarda çok koşan, mücadele eden genç bir takım. Şampiyonluğa giden yolda bu tip yaralar almamak lazım. Oyuncularımızla bunu konuştuk. İnşallah bu maçtan da yara almadan gidersek çok önemli bir mesafe kat etmiş oluruz. İyi bir hava yakaladık. Ama bu havanın bizim ayaklarımızın yere basmasını sağlayıp uzun yolda fayda sağlayacağını düşünüyorum. Camiada, oyuncularımda Süper Ligde oynamak istiyorlar. Ben bu takımı Süper Lige çıkartıp inşallah burada devam etmek istiyorum. Sizlerin bu basın toplantılarını Süper Lig’de oynayan bir takımın basın mensupları olarak takip etmenizi istiyorum. Sahaya gelen taraftarlarımızın Süper Lig’de oynayan bir takımı desteklemelerini istiyorum. Elbette ki haftanın takımı, teknik direktörü olmak önemli ama bunun yanında bunu sürece yaydırmak ve sürdürebilmek çok önemli. Biz bunun çabasındayız. İnşallah hiçbir sıkıntı yaşamadan bunu sürdürebilirsek en büyük mutluluk bu olur.”

Kutlu, PTT 1 Lig'de şampiyonluk yarışının Adana Demirspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Ankaraspor, Balıkesirspor ve Mersin İdmanyurdu arasında geçeceğini düşündüklerini de sözlerine ekledi.
Editör: Barış Köksal