Forum Mersin’de bu yıl ikinci kez gerçekleştirilen ’Kum Festivali’, iddialı kumdan heykellerin yanı sıra atölye çalışmaları, gösteriler, ikramlar ve çeşitli etkinliklerle zengin bir program sunarken, festival alanındaki Ramazan Panayırı çadırı da pek çok sürprize sahne olacak.

Forum Mersin’den yapılan açıklamaya göre, bu yıl ikinci kez düzenlenen ’Kum Festivali’ kapsamında sanatın en doğal ve eğlenceli halini yansıtan kumdan heykeller, ’masal kahramanları’ teması kapsamında katılımcılarıyla buluşuyor. Altı heykeltraşın ’Sinbad, Pinokyo ve Gepetto, Papunzel ve Kulesi, Pater Pan, Küçük Prens ve Tilki, Çizmeli Kedi, Bremen Mızıkacıları, Hansel ve Gretel ve Deniz Kızı’na kumla hayat vereceği dev eserler, Forum Mersin’de sergilenmeye başladı.

Forum Mersin 2. Kum Heykel Festivali kapsamında, festival alanında kurulacak Ramazan Panayırı, misafirlere nostaljik bir bayram yaşatacak. Dört tarafı ışıklarla çevrili, Ramazan konseptine uygun dekore edilen alanda, panayır oyunlarından ikramlara birbirinden eğlenceli etkinlikler ziyaretçilerin ilgi odağı olacak. Renkli pamuk şeker ve elma şekerinin yanı sıra Osmanlı macunu ve Osmanlı meyan kökü şerbeti ikramları, halka atmaca oyunu, balon şov, kostümlü fotoğraf çekim alanı gibi pek çok aktivite Ramazan Panayırı’nda katılımcıların beğenisine sunulacak. Osmanlı döneminin en eğlenceli yüzü soytarı da Forum Mersin panayır alanında çocuklarla buluşacak. Forum Mersin’in minik ziyaretçilerine en nostaljik sürprizi ise eski usul atlı karınca olacak. Anne ve babaları geçmişe götürecek olan bu oyuncakla minikler de geçmişten geleceğe bir yolculuk yaşayacak.

Zeynep Dizdar hayranlarıyla buluşuyor

Forum Mersin 2. Kum Heykel Festivali Ramazan Panayırı’nın açılışı Zeynep Dizdar konseriyle yapılacak. 14 Haziran 2018 Perşembe günü saat 20.30’da Atıf Yılmaz Meydanı’nda Zeynep Dizdar konseri ile panayır şöleni hayat bulacak. Bayram boyunca ’Masal Anlatıcıları’ etkinliği festival alanında 20:00-22:00 saatleri arasında heyecanlı ve sürükleyici masalları Forum Mersin ziyaretçileriyle paylaşacak.

Kaynak: iha