Mezitli Belediyesi hizmet binası arkasında gerçekleşen etkinliğe, Mersin Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer, CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte konuşan Vali Yardımcısı Göçer, kamu kuruluşu öncülüğünde bir araya gelinmesinin önemine değindi ve bundan dolayı son derece mutlu olduğunu söyledi.

Mezitli Belediye Başkanı Tarhan ise Kerbela katliamının üzerinden bin 335 yıl geçtiğini anımsatarak, “Yezit ise zalimliğin sembolü olarak bugüne kadar yaşadı. Yezit belki iktidarı ele geçirdi. Ama tarih boyunca lanetlendi. İmam Hüseyin ise hem iktidardan hem canından oldu ama adı ve anısı mazlumlara direnme gücü verdi. Hüseyin'in mesajı çağları deldi. Hüseyin'in mücadelesi, saltanat yolunda yarışmak ve dünya mallarından bir şeye ulaşmak için değildi. Yezit'in her türlü vaadini elinin tersiyle iten Hüseyin, refah ve bolluk içinde bir yaşam yerine, direnmeyi seçti. İyiliği emredip, kötülükten sakındırmak için mücadele etti. Yezit'e biat etmedi” dedi.

Mezitli Alevi Kültür Derneği Başkanı ve Mezitli Belediyesi Meclis Üyesi Ferdi Koç da Kerbela'da yaşanan olayların tam bir vahşet olduğunu hatırlatarak, bir daha böylesine korkunç olayların gerçekleşmemesi için birlik ve beraberliğin gerekliliğini vurguladı.

Konuşmaların ardından yapılan Semah gösterisiyle birlikte aşureler Başkan Tarhan, Milletvekili Sağlar ve görevliler tarafından vatandaşlara ikram edildi.
Editör: Barış Köksal