Programda konuşan Mersin İl Müftsü Ali Melek, “Bu hafta alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamber Efendimizin kutlu doğum haftası. Her yıl o yüce peygamberi anarken, o yüce peygamberi anlamaya çalışırken, hayatını, sünnetini yaşama konusunda kendimizde yeni bir enerjiyi kutlu doğum haftalarında bulmaya çalışırken, bu yılki bu haftada tema “Hz. Peygamber din ve samimiyet”tir” dedi.

İhlasa ve samimiyeti Hz. Peygamberin hayatından öğrenmeye büyük ihtiyaç olduğunu ifade eden Melek, “O yüce peygamberin getirmiş olduğu mesajları iyi anlayabilir, ihlas ve samimiyet çerçevesi içerisinde yaşama imkanı bulabilir, önümüze o yüce peygamberin rehber hayatını koyabilirsek, haftayı çok anlamlı bir şekilde anlamış, idrak etmiş, gerçekten bu haftayı kazançlı bir hale dönüştürmüş oluruz. Evet buna ihtiyacımız var. İhlasa ihtiyacımız var, samimiyete ihtiyacımız var. Bu ihlas ve samimiyeti Hz. Peygamber Efendimizin hayatında öğrenmeye ihtiyacımız var. O yüce peygamberi iyi anlayan, iyi algılayan, getirdiği mesajları iyi özümseyen Sahabe-i Kiram’ın anladığı şekilde anlamaya ve bu anladıklarımızı da hayatımıza dönüştürmeye bugün her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Cenab-ı Hak bu anlamda haftamızı mübarek eylesin, bereketli eylesin. Kutulu Doğum Haftası’nı hem bireysel olan hayatımızda, hem toplumsal olan hayatımızda samimiyetin doğrultusunda, ihlasın göstergesinde huzura sükuna, güzelliğe ulaştırsın” diye konuştu.

Erdemli’de dinine ve geleneğine sahip çıkan insanların yaşadığını belirten Erdemli Kaymakamı Osman Taştan’da , “Erdemli kültürümüzü en iyi yaşatan hem dinine hem de geleneklerine bağlı insanların yaşadığı bir ilçe. Bunu bugün buraya gelen kalabalıktan da görmekteyiz. Vatandaşlarımız Hz. Peygamber Efendimizin Kutlu Doğum Haftası vesilesiyle toplanmış bulunmakta. Köylerimiz yine açmış oldukları çadırlarında yöresel yiyecekleri özellikle buranın sıkmasını, pilavını ikram etmek suretiyle bu güne ayrı bir anlam ve güzellik katmakta. Kutlu Doğum Haftası herkesin katıldığı bir festival havasında kutlanmakta. Bu programda emeği geçenleri kutluyor, teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Erdemli Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu ise, “Kutlu Doğum Haftası’nın amacı Peygamber Efendimizi her yönüyle insanımıza tanıtmak ve onun sevgisini kalbimize gönlümüze yerleştirmektir. Erdemli halkı bizlere gönüllerini açtı, hem de Hz. Peygamberi sevdiğini ortaya koyarak, yaklaşık 30 bin kişi bu çamlık alanı doldurdu. Katılımlarından dolayı vatandaşlarımıza, esnaflarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza şükranlarımı ifade ediyorum. Hedefimiz peygamberimizin sevgisinin ulaşmadığı ev kalmamasıdır. Bir gül ile dahi olsa Hz. Peygamberi onlarla buluşturarak, hatırlatmaya çalışıyoruz” dedi.

Program kapsamında Grup Kervan birbirinden güzel eserler seslendirirken, öğrenciler tarafından okunan şiirler duygusal anlar yaşattı. Erdemli’deki Limonlu Kız Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimini tamamlayan Şanlıurfalı kız öğrenciler için taç giydirme töreni de yapıldı. Belgelerini İl Müftüsü Ali Melek, İlçe Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ve Cumhuriyet Başsavcısı Nebi Kurtgöz’ün elinden alan öğrenciler aileleri tarafından da altınla ödüllendirildi. Öğrencilerin taçlarını ise kurs öğretmenleri Zübeyde Şen ve Meral Döndü tarafından takıldı.

Etkinlik kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı Cami Hizmetleri Daire Başkanı Selahattin Çelebi’de bir konferans verdi.
Editör: Barış Köksal