Mersin Kültürlerarası Diyalog ve Düşünce Merkezi Derneği (MEKADİM) Kurban Bayramı'nda farklı kültürleri misafirhanesinde ağırlayarak kavurma ve pilav ikram etti. Buluşmaya, Latin- İtalyan Katolik Kilisesi Ruhani Reisi Roberto Ferrari, aynı kilisenin rahibi Hanry Leylek, Ortodoks Kilisesi Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Yazırlıoğlu, Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Daylam, Mersin Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Müdürü Aşkın Günay, MEKADİM Yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Programda konuşan MEKADİM Yönetim Kurulu Başkanı Sabahattin Batmaz, Mersin'in hoşgörü, diyalog ve sevgi şehri olarak tanındığını kaydetti. Dinlerin, mezheplerin bir arada yaşadığı, kardeşliğin hissedildiği kentte birlik ve beraberlik adına her hafta etkinlikler düzenlediklerini anlatan Batmaz

"Bayram sadece bize ait değil. Neticede herkesin bayramı. İnancı, kültürü ne olursa olsun, aynı topraklarda yaşayan insanlar birbirlerinin bayramlarında sevinir, birbirlerinin güzel günlerinde beraber olurlar.Biz de davet edip, kurban etinden beraber yiyelim istedik." diye konuştu.

Kurban Bayramı'na birlik beraberlik kardeşlik adına çok değer verdiklerini vurgulayan Batmaz, "Bu kendi içerisinde yaşanan bir bayram değil. Dünyanın 150 ülkesinde inancı ne olursa olsun, kimi zaman Hıristiyan, kimi zaman Yahudi, kimi zaman putperest, kimi zaman Mecusi ya da din, diyaneti Müslüman adına ne derseniz deyin, bu insanlara dünyanın 160 ülkesinde sizin topraklarınızda beraber yaşayan insanlar gittiler, Kurban Bayramında bayramlaşmak, onlarla küçük de olsa, bir hediyeleşmek adına kesilen kurbanlardan küçük de olsa paylar vererek, dünyanın dört bir tarafında birlik ve beraberliği yaşattılar. Bizler de kendi bulunduğumuz yerde bunun küçük bir örneğini beraberce yerine getirmiş oluyoruz. Biz bunun farklı ortamlarda, farklı şekillerde devamını canı gönülden arzuluyoruz. Çünkü biz inandığımız değerler itibariyle çok küçük nüanslar olsa bile, aynı şeylere inanıyoruz. Birbirimizden çok bir farkımız yok. Dönüp baktığımız zaman ortak değerlerimizin çok olduğunu görürüz ve yüzlerce sene bu toprakta biz beraberce yaşamışız ve aynı atmosferi paylaşmışız. Birbirinden gocunmadan, birbirinden korkmadan ve birbirlerine azami derecede saygı ile yaşamışlar.İnsanı sevmeyenler, aramıza ayrılıkları ve bir takım fitneleri sokarak, birbirimize düşürerek, kendi menfaatleri ve ideolojiler çerçevesinde bizleri belki birbirimize düşürüyorlar. Bu oyuna bu toprak üzerinde yaşayanlar inşallah gelmeyecekler. Bizler bir kubbenin altında bir çok değeri beraber yaşayan insanlarız." diye konuştu.
Editör: Barış Köksal