Özgür yayınladığı mesajda kadınların güçlü ve başarılı duruşuna dikkat çekerek, kadınların bir ülkenin en büyük umudu olduğunun altını çizdi.

'Kadınlar, bizim topraklarımızda hem toplumun hem ailenin temelidir. Bir anne, bir eş, bir evlat olarak kadın toplumu dönüştüren ve istikamet verendir. Eğer kadın mutluysa ülke de mutludur. Eğer kadın umut içindeyse, o ülke de umut içindedir. Kadınlarını dışlayan, ikinci sınıf muamele yapan ülkeler asla ilerleyemezler' diyen Esra Özgür, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

Kadınlarımızın hayata daha çok katılmaları için onlara yeterince fırsat tanımalı ve önlerini açmalıyız. Okuma oranlarını artırmalı; sosyal, kültürel ve ekonomik hayatta ön plana çıkmalarını sağlamalı ve siyasette onlara daha çok alan açmalıyız. Kadınlar, bir toplumun gücüne güç katan en önemli unsurdur. Gerek iş sahalarında, gerekse kariyer alanlarında kadınların başarısı gün geçtikçe artıyor. Kadının güçlü duruşu var oldukça cinsiyetçi yaklaşım olgularına asla izin verilmeyecektir. Kadınlarımız her geçen gün 'Kadın yapamaz, kadın beceremez' gibi aşağılayıcı kavramları, inançları ve duruşları ile yıkmayı başarmışlardır. Bu duygu ve düşüncelerle toplumun kazanması için var gücü ile çalışan, üreten, gayretli kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum' ifadelerini kullandı.

Editör: Barış Köksal