Bema Güvenlik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Esra Özgür Gaziantep'te düzenlenen 'Gaziantep Bilişim Zirvesi'ne katıldı. Özgür, düzenlenen zirvede Türkiye Bilişim Sektörü Dernekleri Federasyonu (TÜBİFED) Başkanı Şenol Anlaş'a, Gaziantep Bilişimci İşadamları Derneği (GABİAD) Başkanı Murat Erdal Özkısacık ve TÜBİFED Genel Sekreteri Mustafa Çalış'a teşekkür plaketi verdi.

TÜBİFED tarafından her yıl düzenlenen 'Bilişim Zirvesi' bu kez Gaziantep'te gerçekleştirildi. Zirveye TÜBİFED Genel Başkanı Şenol Anlaş, GABİAD Başkanı Murat Erdal Özkısacık, TÜBİFED Genel Sekreti Mustafa Çalış, Bema Güvenlik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Esra Özgür ve Gaziantep bilişim sektöründe yer alan işadamları katıldı.

Bilişim sektörünün ileriye taşınması adına bu tarz organizasyonların daha çok yapılması gerektiğine dikkat çeken Bema Güvenlik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Esra Özgür, 'Teknoloji ve bilişim sektörü dünyada en hızlı büyüyen ve gelişen sektörlerin başında yer alıyor. Teknoloji çağında yaşadığımız bu dönemlerde ülkemizin bilişim sektörüne daha çok ihtiyacı vardır. Bu sebepten dolayı bugün Gaziantep'te düzenlenen Bilişim Zirvesi gibi organizasyonlar Türkiye'de bilişim sektörüne ışık tutacağını düşünüyorum. Bu kapsamda TÜBİFED Başkanımız Sn. Şenol Anlaş başta olmak üzere, GABİAD Başkanımız Sn. Murat Erdal Özkısacık'a,  TÜBİFED Genel Sekreteri Sn. Mustafa Çalış'a ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım' ifadelerini kullandı.

Türkiye'de çeşitli illerde bilişim sektörünü ileriye taşımak ve sektörün sorunlarına çözüm önerileri getirmek için faaliyetlerini sürdüren TÜBİFED, Bu konu ile ilgili Mersin'de de çalışmalarına başladı.

'MERSİN İLERİ TEKNOLOJİ ÜRÜN İHRACATINA YÖNELMELİDİR'

Mersin'in ileri teknoloji alanında büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirten Esra Özgür, 'Mersin gerek lojistik, gerekse sanayi alanında birçok ilden daha üstün konumdadır. Yüksek teknoloji ürün ihracatının Mersin'i kalkındıracağına ve yeni istihdam alanları ile teknoloji üssü haline getireceğini düşünüyorum. Ben bu konu ile ilgili çalışmalarımı yoğun bir tempo ile sürdürüyorum. Sürekli araştırma içerisindeyim. Mersin yüksek teknoloji ürün ihracatı ile ilgili elini taşın altına koyması gerekiyor. Belediyeler, kurumlar, odalar ve STK'lar hep birlikte bu konuya el atmaları gerekiyor. ' dedi.

Editör: Barış Köksal