Mersin ESOB’un, Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) 2015 yılı Teknik Destek Faaliyeti Desteği Hibe Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan projesi “Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Bağlı Odalara KOBİ Danışmanı Yetiştirilmesine Yönelik Personel Eğitimi” başladı. Mersin ESOB konferans salonunda başlayan ilk eğitime ESOB Başkanı Talat Dincer de katıldı.

Dinçer, eğitim öncesi yaptığı konuşmada, Birlik ve bağlı mesleki odaların KOBİ Danışmanı yetiştirilmesine yönelik personel eğitimi ile genel sekreterlerin ve birlik personelinin esnaf ve sanatkarlara KOBİ Danışmanlık Hizmeti verebilir seviyeye getirilmesinin amaçlandığını söyledi. Dinçer, “Bu eğitimlerle oda genel sekreterlerimizin, üyeleri olan esnaf ve sanatkarlarımızın ve KOBİ’lerin işletmelerindeki sorunları teşhis eden, onlara çözümler öneren ve aynı zamanda önlerindeki fırsatlar hakkında yol gösteren danışmanlar olarak yetiştirilmesi hedeflenmektedir” dedi.

Esnaf ve sanatkarları, KOSGEB başta olmak üzere sağlanan fonlardan, kredilerinden, fuarlardan haberdar etmek, vizyonlarını geliştirmek adına yaptıkları çalışmalara yeni bir halka daha ekleminin gururunu yaşadıklarını vurgulayan Dinçer, “Bu eğitimlerle meslek odalarımız bir yandan kurumsal kapasitelerini arttırırken, diğer taraftan genel sekreterlerimizde kişisel becerilerini artırma imkanı elde edecekler “ diye konuştu.

Başkan Dinçer’in konuşması sonrasında ilk eğitim başladı. Birlik konferans salonunda 15 gün sürecek eğitimlerde, genel sekreterlere ve birlik personeline özel bir danışmanlık firmasından İffet Erduran eğitim verecek. Mersin merkezde kurulu bulunan oda genel sekreterleriyle başlayan eğitimlerin ileriki süreçte ilçelere de kaydırılacağı kaydedildi.

Editör: Barış Köksal