Törene; Bozyazı Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Savaş Cingöz, Belediye Başkanı Mehmet Ballı, Sahil Güvenlik Komutanı Fatih İkinci, 1. Ordu eski Komutanı Orgeneral Ergin Saygun, daire amirleri, gaziler ve aileleri ile öğrenciler katıldı.

Atatürk Anıtına Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanının çelenk bırakmasının ardından, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gazi Hüseyin Gök yaptı. Gök, “Her Türk genci gibi bende vatani görevimi yapmak üzere 1996 yılında askere gittim. Anadolu'nun vatan olarak kalması için, şanlı bayrağımızın şerefle dalgalanması için yüce Türk Milletinin birlik ve mutluluğu için gerektiğinde Türk evladı kan ve can vermeye hazırdır düşünceleri ile gittiğim Asker ocağında Allah bana gazilik unvanını nasip etti” dedi.
Yüce Türk milletinin sahip olduğu mübarek vatanı hiç kimse ile paylaşamayacağını, ortak kabul etmeyeceğini ifade eden Gök, “Bu vatan ya bizimdir, ya da hiç kimsenin. Benim de ülkemi bölüp parçalamaya kalkışan bölücü terör mensupları arasındaki mücadelem Hakkari Çukurca’ya gitmemle başladı. 7 Mayıs 1997 günü Kuzey Irak bölgesinde operasyon esnasında bölücü terör mensuplarınca döşenmiş mayının infilak etmesi ile sağ ayağımı diz altından kaybettim. Vatanım uğruna feda olsun. Allah Yüce Türk Milletini şehit olma, gazi olma sevdasından ayırmasın” şeklinde konuştu.

Gazi olmaktan ne üzgün, ne de kırgın olmadığını ifade eden Gök, şöyle devam etti:

"Aksine üzerime düşen görevi, nasıl eskiden büyüklerim Çanakkale’de, Kore’de, Kıbrıs’ta yapmışsa bende vatanımda teröristlere karşı hakkıyla yapmış bir Türk genci olarak bunun gururunu yaşıyorum. Bayrağı al, toprağı vatan olan insanlar arasında adımı yazdırmaktan, Gazi olmaktan mutluyum. Bayrak ve vatan yolunda ölmeyi şeref ve şan sayan, şahadeti ve gazi olmanın en büyük mertebe olduğuna inanan bizler gibi vatansever gençler oldukça hainler hep hüsrana uğrayacaklardır. Bu güzel vatanımızı parçalayamadılar, parçalayamayacaklar. Bu vatan için ölen aziz şehitlerimizi rahmet şükranla anıyorum. Bu uğurda gazi olan arkadaşlarıma da sağlık ve sıhhat dilerim. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir. Gazi vatan sevgisinin sembolüdür. Şehit ve gazi; toprağı vatan, insanı ulus yapan değerlerdir.”

Yapılan konuşmanın ardından Eski 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun, kendisinin de gazi olduğunu, Kıbrıs çıkarmasında Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alay Komutanlığı görevinde bulunduğunu söyledi. Saygun günün anısına gazilerle toplu resim çektirdi.
Editör: Barış Köksal