1970’li yıllarda yaygın olarak kullanılan yazlık sinema tadında bir festival yapacaklarını belirten köylüler, konuklara odun ateşinde patlamış mısır ve şehir gazozu ikram edecek. Jürisi köylülerden oluşacak festivalde, 'Yılın en organik filmi', 'en organik yönetmeni', 'en organik senaryosu' ve 'en organik oyuncusu' ödülleri verilecek. 

Türk sinemasının ilgi gösterdiği bölgede son yıllarda birçok film çekildi. Bu filmler ile sinemayla tanışan köylüler zaman zaman bu yapımlarda oyuncu olarak da yer aldı. Bu çalışmalardan etkilenen köylüler, bölgelerinin sinemayla tanınmasına imkan sağlayacağına inandıkları için bir film festivali yapmaya karar verdi. Kendi aralarında bu konuyu uzun uzun tartışan köylüler düzenleme komitesini kurarak çalışmalara başladı. Bütün festivalleri incelediklerini ve kendilerince sorunları tespit ettiklerini açıklayan köylüler, en büyük sorunun halktan kopuk olması olduğunu söyledi.

"Limon hayatımızda altın değerindedir" diyen Festival Düzenleme Komitesi Başkanı Sinan Uğuz, “Birincisi limon altın rengidir. İkincisi limon hayatımızda altın değerindedir. Bütün kazancımız limon üzerinedir. Bu festivalin organizasyonunu bile limondan kazandıklarımızla yapacağız. İşte bu sebepten, festivalimizin adı, Altın Limon, sloganımız da 'Organik Film Festivali' olacak. Bizim işimiz gücümüz limon" dedi.

Sinemayla, filmle ilgilenecek zamanları olmadığını anlatan Uğuz, şöyle konuştu: "Son birkaç yıldır bölgemizde film çekilmeye başlandı, oyuncu seçimleri yapıldı ve bu işlerde oynayan arkadaşlarımız oldu. Önceleri bu işlere soğuktuk ama gördükçe tanıdıkça, film çekmek için gelen arkadaşlarla muhabbet ettikçe ne kadar güzel olduğunu fark ettik. Bu çalışmalarda görev alan arkadaşlarımızın çekimlerden bahsederken gözlerindeki ışığı görmeniz gerekirdi. Festival haberlerini görünce ‘bizim burada o kadar film çekildi, niye Mersin’de film festivali yapılmıyor’ dedik ve işe koyulduk. Hepimiz limon üreticisi köylüleriz. Doğal olarak festival komitesi de bu insanlardan oluştu. Diğer festivallerin halktan kopuk olduğunu düşünüyoruz. Bizim festivalimiz, Mersin’in limonu gibi altın renginde ve organik olacak." dedi

Bu festivalin bir köylü girişimi olduğunu belirten Uğuz, "Dostlarımız arkadaşlarımız ile halkımızın desteği ile düzenlediğimiz organik bir oluşumdur. Herhangi gibi siyasi ve ticari amacı olmayan tamamen halkın festivalidir. Muhakkak eksiklerimiz ve yanlışlarımız olacak ama önemli olan başlamak. Festivalle ilgi en büyük hedefimiz gelenekselleşmesi ve bütün Mersin'e yayılan geniş bir festival olması, tabi ki bu doğal yapısı bozulmadan" diye konuştu.
Editör: Barış Köksal