Erdemli Belediyesi Sahil Bandı tören alanındaki Atatürk Anıtı’na Kaymakamlık makamı çelengi Kaymakam Osman Taştan, Garnizon Komutanlığı çelengi İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Orhan Baş ve Belediye Başkanlığı çelengi ise Erdemli Belediye Başkanı Mükkerrem Tollu tarafından sunuldu.

Törende İlçe Garnizon Komutanlığı adına Başçavuş Kürşad Deniz günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Deniz konuşmasında, “Bugün gazilerimizle birlikte olmanın haklı gururu ve onuruyla, kurtuluş günlerinin heyecanı ve coşkusuyla bu büyük mutluluğu yaşıyor, ayrıca en büyük gazimizin tarihi gururunu tekrar yaşatmış oluyoruz. İlk Büyük Millet Meclisi’mizce batılı devletlerin istila hareketlerine Sakarya Zaferi ile son veren Kurtuluş Savaşı'mızın kahraman lideri Ulu Önder Atatürk’e 93 yıl önce bugün mareşallik ve gazilik unvanı tevcih edilmiştir. İşte bu nedenle içinde hatıra ve tarih yüklü 19 Eylül Gaziler Günümüz, milletimizin istiklali ve tarihi ile özdeşleşmiş olan kahraman gazilerimize kutlu olsun” dedi.

Öğrencilerinde gazilik temalı şiirler okuduğu törene gaziler, şehit ve gazi aileleri, kurum ve kuruluşların daire amirleri, siyasi partilerin temsilcileri, oda temsilcileri ile belediye personeli katıldı.
Editör: Barış Köksal