90 yaşlının kaldığı Erdemli Huzurevi'nin bahçesinde sergilenen eserler büyük beğeni topladı. Yaklaşık bin 500 eserin yer aldığı sergi törenle açıldı. Serginin açılışında bir konuşma yapan Erdemli Kaymakamı Muhittin Pamuk, "Yaşlıya saygıyı bir mecburiyetin ötesinde bir görev olarak addediyoruz. Çünkü yaşlı dünyadan elini eteğini çekmiş insan değildir. Aslında biz yaşlıyı bir tecrübe bir bilgi birikimi bir hazine olarak görüyoruz" dedi.



Sergide Halk Eğitim Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliğinde güzel bir üretkenlik örneğinin ortaya çıktığını ifade eden Pamuk, "Yaşlılarımızın burada ürettiklerini biz öksüz ve yetim çocuklarla da buluşturmak istiyoruz. Böyle bir projemiz var ve bunu da hayata geçirmek istiyoruz"diye konuştu. Kurs usta öğreticilerinden Emine Kurtulan da, "Kumlama resimli çalışmalar yaptık, ahşap yakma, örgü, takı yaptık. huzurevi sakinleriyle bir yıl boyunca çalıştık. Kurs esnasında kendilerini çok iyi hissediyorlar. Birşeyler ortaya çıkarmak onlara iyi geliyor. Hep birlikte başardık" dedi. Usta öğreticilerden Fadime Aşcı ise bütün huzurevi sakinlerini teşekkür etti.

Huzurevi sakinlerinden Resul Kaplan da ortaya çıkardıkları eserlerle gururlandıklarını belirtti. Kaplan, "42 tane eser yaptım. Vakit geçirdik, elimizden geldiğince vakit değerlendirdik. İnsan gururlanıyor, ister istemez" şeklinde konuştu.
Kursun açılışına ilçe protokolünün tamamı katılırken, sergi 3 gün boyunca gezilebilecek.
 
Editör: Barış Köksal