Erdemli Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, İstanbul Feshane’de Mersin’in tanıtımının yapılacağı etkinliğe katkıda bulunulacağı belirtildi.

Açılacak stantta, Yörük yaşantısı canlandırılarak İstanbul’da yaşayan ve memleket özlemi çeken Mersinliler için kıl çadır kurulacağı, yöresel sıkma, börek ve yayık ayranı ikramında bulunulacağı kaydedildi. İstanbul’da yaşayan Mersinlilerin yanı sıra etkinlik alanına gelen herkesin dikkatini çekmeyi amaçlayan

Erdemli Belediyesi, aynı zamanda açtığı stantta Erdemli’nin limon, portakal, greyfurt ve domateslerini de sergileyecek ve temsili limon tezgahı kuracak. Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’nun da katılacağı etkinlikte, Mersin ve Erdemli’nin tanıtımına yönelik broşürlerle birlikte, belediye hizmetlerini anlatan haber bülteni de vatandaşlara dağıtılacak.

Etkinlikle ilgili açıklama yapan Başkan Tollu, Erdemli ve Mersin’in tanıtılması için belediye olarak şimdiye kadar üzerlerine düşen görevleri en iyi şekilde yaptıklarını, yapmaya da devam edeceklerini dile getirdi. İstanbul’da yaşayan Mersinlilerin bir arada olması, yardımlaşması, Mersin’den İstanbul’a gelenlere sahip çıkması, kültürel, sosyal ve benzeri birçok etkinlikte bulunmasının önemine değinen Tollu, programın etkili ve faydalı olmasını ümit ettiklerini sözlerine ekledi.

Editör: Barış Köksal