Açılışta konuşan Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Memnune Çamsarı, “Sağlık sistemlerinin temel hedefi, sağlık hizmetlerine ulaşılabilirliği ve bu hizmetlerden eşit yararlanmayı sağlayacak dengeli bir sağlık hizmeti sunmaktır” dedi.

2012 yılı nisan ayından itibaren yeni binasında hizmet vermeye başlayan Erdemli Devlet Hastanesi’nde, 10 yataklı 2. Basamak erişkin ve 5 yataklı yeni doğan yoğun bakım ünitelerinin hizmet verdiğini hatırlatan Çamsarı, yeni açılan yoğun bakım ünitesiyle ilgili de bilgiler aktardı. Çamsarı, “Bakanlığımızın 2023 hedefleri sağlık alanındaki planlama faaliyetleri içerisinde bulunan yoğun bakım hizmetleri kriterlerine uygun olarak projelendirilmiş teknolojik donanım ve sertifikasyon sahibi nitelikli personel ile, 1. basamak 5 yataklı dahiliye yoğun bakım ünitesi tamamlanmıştır. Halkımıza hak ettiği standartlarda tedavi sunumunun bir aşaması da böylelikle gerçekleştirilmiştir” diye konuştu.

Bir ülkenin, bir devletin, aynı zamanda da bir ilin kalkınmasının en önemli göstergesinin vatandaşına sunduğu sağlık hizmeti olduğunu anlatan Çamsarı, “Çağdaş ve kaliteli hizmet sunmak yolunda çalışmalarımız hız kesmeden devam etmektedir. Erdemli Devlet Hastanesi’nin her geçen gün gelişmekte olduğunu, hedeflerimize ulaşma yolunda gerçekleştirdiğimiz yoğun bakım ünitesi açılışının hayırlı olmasını dileyerek, bu seviyede emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Türkiye’nin sağlıkta başardığını diğer alanlarda da gerçekleştirebileceğini ifade eden Erdemli Kaymakamı Osman Taştan ise, “Bizim ülkemiz geliştikçe, ön saflarda ilerledikçe, sınırlarımız etrafındaki milyonlarca insanında boynunun bükülmesini önleyecektir. Açılışını yapacağımız yeni ünitelerin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 1. basamak 5 yataklı dahiliye yoğun bakım ünitesi ile cihazlarla yenilenen radyoloji ünitesinin açılış kurdeleleri kesildi.

Editör: Barış Köksal