Hem deniz hem de yayla kültürüyle yıldan yıla büyüyen, 2015 yılı verilerine göre nüfusu 134 bin 114’e ulaşan ve bu nüfusu yaz ayları ile birlikte 400 bini aşan Erdemli’de, atıkların depolanmasında bugüne kadar kullanılan uygulamaların geride bırakılması konusunda gerekli adımlar atılıyor. Bu durumdan hareket ile Erdemli ilçesi Limonlu Mahallesi Esenpınar yolu üzerinde 32 bin 589 metre karelik orman arazisine kurulması planlanan, ön izni alınmakla beraber kesin izin çalışmalarının devam ettiği istasyon proje sahasında, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı bünyesinde idari bina, rampa, bunker, kantar, araç yıkama ünitesi, yıkama ve kullanım suyu toplama havuzu olmak üzere altı farklı ünitenin yer alması planlanırken, alan çevresindeki 15 bin metre karelik bölge ağaçlandırılarak doğaya kazandırılacak.

10 yılı aşkın süredir Limonlu ve Erdemli Belediyeleri tarafından düzensiz katı atık depolama alanı olarak kullanılan arazi, yangın, koku ve görüntü kirliliği sebebiyle rehabilite edilerek, yapımına karar verilen katı atık aktarma istasyonunun tamamlanmasıyla beraber Erdemli’nin 71 mahallesine hitap edecek ve bununla birlikte ilçe genelinde faaliyet gösteren 3 vahşi depolama tesisi de kapatıldıktan sonra rehabilite edilerek vatandaşların hizmetine sunulacak.
Konuyla ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, belediye olarak Mersin’in modern atık yönetim sistemine kavuşmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Erdemli, Mersinimizin en önemli bölgelerinden birisi ve gerek deniz gerek ise yayla turizmi konusunda şehrimizin en uğrak noktaları arasında yer alıyor.

İlçemizden çıkan katı atıkların bugüne kadar düzensiz şekilde depolanması ilçemizin güzelliklerini de düşündüğümüzde oldukça sıkıntılı bir durum ve çevre facialarına da davetiye çıkarıyor. Geçmişimiz bunun yaşanmış örnekleri ile dolu. Biz Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak çevrecilik konusunda bugüne kadar birçok ödüle layık görüldük. Gerçekleştirmekle yükümlü olduğumuz birçok hizmet gibi Erdemli’nin katı atık sorununu çözmek de boynumuzun borcu. Limonlu bölgesinde yapımına devam ettiğimiz ve en kısa zamanda faaliyete geçireceğimiz katı atık aktarma istasyonu ile Erdemli’de başka bir devir başlayacak” dedi.
 
Editör: Barış Köksal