Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, ilçede yaz aylarındaki nüfus artışına bağlı olarak oldukça fazlalaşan evsel katı atıkların aktarımı konusunda bölge adına bir gereklilik haline gelen projenin hayata geçmesi ile söz konusu atıkların yaklaşık 50 kilometrelik mesafedeki Silifke Düzenli Depolama alanına transferi de gerçekleşmiş oldu.


Daha önce vahşi depolama alanı olarak kullanılan sahada, Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi’nin çalışmaları kapsamında gerekli bütün izinleri alınarak son rehabilite çalışmaları ile 'Katı Atık Aktarma İstasyonu' projesi hayata geçirildi ve atıkların aktarma işlemleri başladı.


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, belediye olarak çevre konusunda 'ödüllü belediye' olmaya layık görüldüklerini hatırlatarak, Mersin’in birçok bölgesinde geleceğe dönük çevresel projelere devam edeceklerini söyledi.


Katı Atık Aktarma İstasyonu’nun Erdemli’de yeni bir devrin başlangıcı olacağını kaydeden Kocamaz, "Bizler kentte yaşayan vatandaşlarımızın sağlığını düşünmek zorundayız. Vahşi depolama alanları artık günümüze hitap etmemektedir. Bizler bu durumun bilinci ile hareket ederek bu istasyonların sayısını arttıracağız ve Mersin geneline yayacağız. Gerçekleşen bu hizmetin Erdemli’ye hayırlı olmasını temenni ediyor, bu çalışmanın ortaya çıkmasında emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Barış Köksal