Erdemli Belediyesi eğitime destek projesi kapsamında başlattığı çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Lise ve üniversiteye hazırlık çerçevesinde kurs merkeziyle ücretsiz olarak öğrencilere eğitim desteği sağlayan Erdemli Belediyesi, son olarak öğrencilere ücretsiz interaktif (internet üzerinden) eğitim imkanı sundu. Öğrencilerin, özellikle de maddi olanakları yetersiz ailelerin çocuklarına yönelik olarak bu yıl içerisinde başlatılan eğitim desteği çerçevesinde, Erdemli Belediyesi ilk olarak sürekli eğitim kurs destek hizmeti vermeye başladı.


Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, belediyenin kurs merkezlerinde verilen sınava hazırlık derslerine katılan öğrencileri ziyaret etti. Öğrencilerle uzun uzun sohbet eden ve tavsiyelerde bulunan Başkan Tollu, öğrencilerin bu ülkenin geleceği olduğunun altını çizdi. Tollu, belediye olarak her türlü eğitim imkanını ücretsiz sağladıklarını belirterek, öğrencilerden tek isteklerinin çok çalışmaları olduğunu söyledi. Tollu, “Sizler bu güzel ülkenin geleceğisiniz. Bu geleceğe bizlerin sahip çıkması, sizleri yetiştirmesi gerekiyor. Erdemli Belediyesi olarak sizlere her türlü olanağı sağlıyoruz. Eğitimde fırsat eşitliği anlayışı çerçevesinde sizlere ücretsiz eğitim desteği sağlıyoruz. Şimdi de yine ücretsiz olarak internet üzerinde dersler görebileceğiniz, interaktif eğitim modülünü de sizlere armağan ediyoruz. Her türlü derdinizde, sıkıntınızda bizler sizin yanınızdayız. Sizlerin bu ülkeye, dünya insanlığına faydalı bireyler olarak yetişmenizi çok arzu ediyoruz. Sizler de çok çalışacaksınız. İnanın ne sizin ne bizim ne de bu ülkenin başka çaresi yok. Sizlere olan inancımız tamdır” dedi.


Tüm sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet eden Tollu, daha sonra öğrencilere, üzerinde şifreleri yazılı olan ücretsiz interaktif eğitim modülüne giriş kartlarını dağıttı.


Yapılan açıklamada, kartların üzerinde her öğrenciye ayrı ayrı olacak şekilde şifrelerin yazıldığı, her öğrencinin kendi şifresi ile internet sitesine giriş yaparak, ücretsiz olarak ders almaya başlayabileceği anlatıldı. İnteraktif eğitim kartlarının sadece belediye eğitim merkezine giden öğrencilere değil, Erdemli ilçe genelinde orta ve lise son sınıf öğrencilerinin tamamına dağıtıldığı bildirildi. Tollu, okulları ve Belediye Kültür Merkezi Kütüphanelerinde bulunan öğrencileri de ziyaret ederek kartlarını armağan etti.

Editör: Barış Köksal