Erdemli Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve Erdemli Kaymakamı Muhittin Pamuk’un da katıldığı program, şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programda konuşan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, dünyanın tarihine bakıldığında bugünkü yaşananların geçmişte de hep yaşandığına, bunun milletler arası bir mücadele olduğuna dikkat çekti. Yüce Türk Milletinin bu mücadelede safını insanlıktan yana belirlediğini ifade eden Tollu, bundan dolayı da böylesi bir millete mensup olmaktan gurur duyduklarını söyledi. Şehitleri anmaya gelen tüm vatandaşlara teşekkür eden Tollu, “Safını insanlıktan yana, medeniyetten yana, insanların özgürlüğünden yana tavır sergileyerek ve özellikle yaptığı her işte Cenabı Hakkın rızasını kazanmak adına çalışan yüce milletimize, Allah dünyada hiçbir millete nasip olmayan birçok güzellikleri nasip etmiş. İşte biz de onların safında yer almak, onları unutturmamak, onların mücadelesine destek vermek adına böylesine bir program düzenledik. Erdemli’ye yakışan bir güzellikte şehitlerimizi yad edeceğiz. Bu ülkenin sahipsiz olmadığını, gerektiğinde hepimizin can vermeye hazır olduğunu buradan bir kez daha haykıracağız” dedi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ve Hafız Muhammet Cemal Şevke’nin okuduğu Kuran-ı Kerim Tilavetiyle süren programda, Prof. Dr. Mustafa Karataş da bir söyleşi gerçekleştirdi. Şehitlik makamının çok yüce bir makam olduğunu belirten Prof. Dr. Karataş, “Hiç bir insan cennete girdikten sonra tekrar dünyaya gelmek istemezmiş, ancak şehit müstesna. Şehidi kanının ilk damlası düştüğü an melekler kendisini öyle güzel törenle, nimetlerle, Allah’ın lütuflarıyla karşılıyorlar ki, o anı bir daha yaşamak için şehitler yeniden dünyaya gelmek isterler.”

Program sonunda Başkan Tollu, Prof. Dr. Karataş’a teşekkür için, Erdemli Kaymakamı Muhittin Pamuk’a da Erdemli’de göreve başlamasının anısına, Türk Bayrağı motifli, İstiklal Marşı’nın yazılı olduğu birer biblo armağan etti.
Editör: Barış Köksal