Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, etüt merkezinde kursların ücretsiz olacağını müjdeledi. Erdemli Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, yasayla kapatılan dershanelerin yerine açılan eğitim kurumlarının, yeni çıkan yasa gereği artık sadece belediyeler tarafından açılabildiği bildirildi. Erdemli Belediyesi’nin bu çerçevede başladığı çalışmaların sonuna gelindiği belirtilen açıklamada, belediye bünyesinde ilk defa bir eğitim merkezi açılacağı kaydedildi. Lise ve üniversiteye hazırlık kursu niteliğinde toplam 900 öğrenci kapasiteli olarak düşünülen eğitim kursları için ön kayıtlar başladığı ifade edilen açıklamada, son başvuru tarihinin 19 Temmuz 2017 olduğu bilgisi verildi.

Başvuruların Erdemli Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne bağlı Halkla İlişkiler servisine yapılması gerektiği de kaydedildi. Üniversiteye hazırlık kursu için yeni hastane caddesinde 400 kişilik bir kontenjan ayrılırken, liseye hazırlık kursu için Türbe Caddesinde 500 kişilik kontenjan belirlendiği belirtildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Tollu, insan odaklı hizmetlere de ağırlık verdiklerini ifade etti. İnsan odaklı hizmetin en önemli unsurunun kaliteli insanlar yetiştirmek olduğuna dikkat çeken Tollu, “Bu düşünceden hareketle Erdemli Belediyesi olarak eğitimde adaleti sağlamak adına, gençlerimize çok kaliteli ve çok nitelikli hazırlık kursları düzenliyoruz. Liseye ve üniversiteye hazırlık olarak programlanan hazırlık kursları için iki binayı hazır hale getirmiş durumdayız” dedi.
 
Editör: Barış Köksal