Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’nun Belediye Meydanı’nın açılışını gerçekleştirdiği etkinliğe, MHP Mersin Milletvekili Ali Öz’ün yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Hüseyin Kağıt ve Atilla Yılmaz’ın konser verdiği etkinlikte kurbanlar kesildi, meydana kurulan kazanlarla vatandaşlara kavurma pilav ikram edildi.

Etkinlikte konuşan MHP Erdemli İlçe Başkanı Bekir Özsu, Türkiye’nin en başarılı belediyelerinin MHP’li belediyeler olduğu iddia etti. Özellikle Mersin’in bunun en canlı örneği olduğunu ifade eden Özsu, yıllardır Tarsus’u son derece iyi bir şekilde yöneten Burhanettin Kocamaz’ın halkın teveccühü ile bugün Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğini dile getirdi. Diğer taraftan Toroslar’ın, Anamur’un, Çamlıyala’nın ve daha birçok belediyenin iyi yönetildiğini kaydeden Özsu, Mersin ilçelerinde MHP’nin 9 ilçe kazanarak şampiyon olduğunu kaydetti.

Erdemli Belediye Başkanı Tollu da belediyenin hizmetlerinin devam ettiğinin altını çizerek, yeni hizmetlerle Erdemli’nin şahlanacağını vurguladı. Herkesi kucaklayan, kimseyi ayırt etmeyen bir anlayışa sahip olduklarını belirten Tollu, son 5 yıl içerisinde hizmetlerin sunumunda bu anlayışın hakim olduğunu ve bu sayede başarıyı yakaladıklarını söyledi. Erdemli’nin hizmete susamış bir yer olduğunu fakat kendi dönemlerine kadar belediye hizmetleri noktasında hak ettiğini alamadığını öne süren Tollu, Erdemli’nin bu bağlamda acil olan hizmet açığının özellikle de sınırların genişlemesi ile daha da büyüdüğünü vurguladı. Yeni dönemde daha çok hizmet edeceklerinin altını çizen Tollu, vatandaşların kendilerine güvendiğini ve bu güveni boşa çıkarmayacaklarını kaydetti.
Milletvekili Öz ise seçimlerde kendilerine oy veren vermeyen herkese teşekkür ederken, seçim döneminde azimle çalışanlara da şükranlarını sunduğunu ifade etti. Bundan sonrası için de tüm Mersin’de olduğu gibi Erdemli’de de hizmetlerin devam edeceğini belirten Öz, vatandaşlardan Başkan Tollu’ya sahip çıkmalarını istedi.

Konuşmaların ardından Başkan Tollu, belediye meclis üyelerine, Erdemli’nin gelişmesine sundukları katkı dolayısıyla teşekkür plaketi verdi.
Editör: Barış Köksal