Erdemlili gazeteciler katıldıkları bir iftar programında karşılaştıkları muamele ve engellemelere tepki göstererek ortak karar aldıklarını, bundan sonra davet edildikleri etkinlik ve programlarda basın sorumlusu olmaması durumunda davete katılmayacaklarını duyurdu.

Yapılan ortak basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;
“Her fırsatta mikrofonu eline alanlar tarafından 4. Güç ve kuvvet olarak belirtilen basın, gerek ülkemizin, gerek ilimizin, gerekse de ilçemizin gözü kulağı konumundadır. Basın; kamuoyunun anayasal bilgi alma aracıdır. Ayrıca, kamuoyunun yönlendirilmesinde olumlu ve olumsuzlukların duyurulmasında önemli bir iletişim aracıdır.
Gerek özel gerekse kamu etkinliklerinin duyurulmasında sürekli davet edilerek haberlerinin yayınlanmasına ve kamuoyunun aydınlatılması sürecinde zahmetli bir uğraş vermektedir.

Yerel gazeteler olarak Birçok kurum ve kuruluşa hatta ticari kuruluşlara gazetelerimiz ücretsiz olarak ulaştırılmaktadır. Yerel gazeteler olarak zahmetli bir hizmet vermemize rağmen birçok etkinlikte basın mensupları bedava reklam aracı olarak görülmekte olup iyi niyetlerimiz suiistimal edildiği tarafımızdan tespit edilmiştir. Tamamen iyi niyetlerimizin art niyetli olarak suistimal edildiğini tespit ettiğimizden bun dan böyle aşağıda isimleri bulunan biz gazeteciler etkinlikler sırasında basın sorumlusu olmayan hiçbir etkinliği takip etmeyeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz”
Gazeteciler yerel gazetelerinin sayfalarında ise bu ortak metni yayınlayarak Erdemli kamuoyunu bilgilendirmeyi hedefliyor.
Editör: Barış Köksal