AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, 26 Ağustos 1922'de başlayan büyük taarruzun 30 Ağustos'da elde edilen nihai başarıyla, İstiklal mücadelesini zaferle taçlandırdığını ifade ederek, "Böylelikle vatanımızın toprakları işgalden kurtarılmış, hepimizin ortak değeri Cumhuriyet'in de temelleri atılmıştır. 30 Ağustos zaferi, tarihi boyunca karşılaştığı tüm engelleri birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik ruhuyla, inanç ve kararlılıkla aşan aziz milletimizin gücünün ortaya koyulması bakımından da büyük anlam ifade etmektedir" dedi. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başkomutanlığında zaferle sonuçlanan büyük taarruzun 94. yıl dönümünü yayınladığı mesajla kutlayan Ercik, "Milletimizin aynı kararlılığı sergilemeye devam etmesi sayesinde bizler, artık her türlü vesayet zincirini kırmış olan, yarınlarından kaygı duymayan bir ülkede yaşamanın gururu içerisindeyiz. 15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) mensup teröristler tarafından gerçekleştirilen darbe girişimine karşı milletin gösterdiği tepki, 30 Ağustos ruhunun bir yansımasıdır. Tıpkı 30 Ağustos 1922’de olduğu gibi 15 Temmuz 2016’da da bu necip millet vatanı, milleti ve bayrağı için göğsünü siper etmiştir” diye konuştu.

"15 Temmuz 30 Ağustos ruhunun bir yansımasıdır"

26 Ağustos 1922'de başlayan büyük taarruzun 30 Ağustos'da elde edilen nihai başarıyla, İstiklal mücadelesini zaferle taçlandırdığını belirten Ercik, "Böylelikle vatanımızın toprakları işgalden kurtarılmış, hepimizin ortak değeri Cumhuriyet'in de temelleri atılmıştır. 30 Ağustos Zaferi, tarihi boyunca karşılaştığı tüm engelleri birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik ruhuyla, inanç ve kararlılıkla aşan aziz milletimizin gücünün ortaya koyulması bakımından da büyük anlam ifade etmektedir. Aziz milletimiz, imkansızlıklar içinde bulunsa da milli ve manevi değerlerini canını ortaya koyarak korumasını bilmiş, inandığı yoldan asla dönmemiş, varlığına kastedilmesine asla izin vermemiştir. Milletimizin aynı kararlılığı sergilemeye devam etmesi sayesinde bizler, artık her türlü vesayet zincirini kırmış olan, yarınlarından kaygı duymayan bir ülkede yaşamanın gururu içerisindeyiz. 15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) mensup teröristler tarafından gerçekleştirilen darbe girişimine karşı milletin gösterdiği tepki, 30 Ağustos ruhunun bir yansımasıdır. Tıpkı 30 Ağustos 1922’de olduğu gibi 15 Temmuz 2016’da da bu necip millet vatanı, milleti ve bayrağı için göğsünü siper etmiştir” ifadelerini kullandı.

"Terör örgütlerinin üstesinden geleceğiz"

Bugün de ülkemizin ve milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğimize ve geleceğimize yönelik tehditlerle karşı karşıya olduğumuzun altını çizen Ercik, "Güney sınırlarımızda yaşanan çatışmaların ortaya çıkardığı istikrarsızlık ortamı ülkemiz için ciddi güvenlik sorunlarına yol açmaktadır. Bu ortamdan güç alarak yeniden eyleme başlayan bölücü terör örgütünün gerçekleştirdiği saldırılarda şehit olan güvenlik güçlerimizin acısı yüreğimizi dağlamaktadır. FETÖ, DAEŞ, PKK, YPG ve DHKP-C gibi terör örgütleri ülkemizin ve milletimizin geleceğini tehdit etmektedir. Bin yıldır bu coğrafyada nice düşmanları yenmiş, nice ihanet çetelerini çökertmiş olan aziz milletimiz, elbette bölücü terör örgütünün de DAEŞ’İN de FETÖ’nün de üstesinden gelecektir. 30 Ağustos Zaferi vesilesiyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Vatan savunması konusunda fedakar bir anlayışla vazife ve sorumluluklarını yerine getiren, bölgesel ve küresel barışın tesisi için yurt dışında görev üstlenen Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tüm mensuplarına şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.
Editör: Barış Köksal