Ercik, yazılı açıklamasında, İstanbul’daki terör saldırısının ardından Mersin’de Akdeniz Belediyesi ve HDP’ye yönelik yapılan gözaltılarla ilgili açıklama yaparak HDP ve Akdeniz Belediyesi Eşbaşkanlarına sahip çıkan CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit’e tepki gösterdi. Ercik, CHP’nin Türkiye’yi etnik temelde birleştirmek yerine ayrıştırma hatasına düşmesinin anlaşılması zor bir durum olduğunu söyledi.

Cumhuriyeti kurmakla övünen CHP'nin Mersin İl Başkanının terör örgütü ile iç içe olan bir partiye açıklama yaparak destek olmasının siyasi tarihimize kara leke olarak geçtiğini kaydeden Ercik, "Seçilmişlerin terörle iç içe olması her şeyden önce millete ihanettir. Anayasayı ve hukuku yok sayarak suç işleyen herkes adalet önünde hesap verecektir. Burada Kandil hukuku değil, Türkiye Cumhuriyeti hukuku geçerlidir. HDP’yi savunmak Atatürk’ün kurduğu partiye yakışır mı? Cumhuriyetin temellerinin bozulmasına seyirci kalamayız. Bunu ne terör ne de siyasi uzantıları başaramayacaktır. İmtiyazlarını terörle sağlayanların müdafaası kabul edilemez" diye konuştu.

Ülkenin aydınlık geleceğine ayak bağı olan ne varsa sökülüp atılmasının rahatsızlık sebebi olmaması gerektiğini ifade eden Ercik, şöyle devam etti; "Kim ne derse densin, terörün ülkemize verdiği zararı kimse görmezlikten gelemez. Ülkemizde kimse hukukun şahsi olarak farklılık göstermesini bekleyemez. Yasalar önünde herkes eşittir. AK Parti terör sorunun kökten çözmeye kararlıdır. Çünkü bölgesinde bir istikrar ülkesi olarak imrenilen Türkiye, terörü bitirmediği sürece bölgeye örnek olamaz. Aynı zamanda terörün her türlüsü ile kararlılıkla mücadeleye devam eden hükümetin dirayeti siyasi olarak engellenmemelidir. Ülkemiz ve bölgemiz üzerindeki tüm oyunları boşa çıkarma çabası, milletimizin büyük takdiri ile devam etmektedir. AK Parti’nin kaygılarını CHP’de hissetmiş olsaydı, muhalefet etmek yerine AK Parti Hükümetine yardımcı olması, onu yalnız bırakmaması beklenirdi. Halk, CHP’den terörle mücadele devletine destek olmasını bekliyor.”
Editör: Barış Köksal