Mersin Üniversitesi’nin 2017-2018 eğitim- öğretim yılı açılış programına katılan Er, Mersin Üniversitesi’nin Türkiye’de eğitim veren üniversiteler arasında önemli sırada yer aldığını vurguladı. Bu anlamda MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı'nın, eğitim alanında yapmış olduğu çalışmalar ve projeler kapsamında çok sayıda ödül aldığını hatırlatan Er, "Rektörümüzün Türkiye’de birçok başarıya imza atan sayılı bir bilimadamı olması, Mersin Üniversitesi’nin kalitesini çok daha arttırmıştır. Üniversitenin eğitim kalitesinin yüksek olması nedeniyle öğrencilerimiz çok şanslı” diye konuştu.

Üniversite eğitiminin önemine vurgu yapan Er, “Üniversite demek, bilim demektir. Araştırma yaparak yeni bilgilerin üretildiği yerdir. Ama sadece diploma almak yetmiyor. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize tavsiyem; hangi bölümde okursanız okuyun, araştırmacı ruhunuz olmalı ve okuma konusunda hevesli olmalısınız. Ancak bu şekilde başarıyı yakalayabilirsiniz. Bu özellikher meslek için gereklidir. Hayata her zaman farklı pencereden bakabilme yetisi kazanmanız gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Mersin Üniversitesi’nin, eğitim kalitesinin yanında içerisinde barındırdığı kulüpler ile gençlerin sosyal ve sportif aktivitelere katılımını da sağladığını belirten Er, “Üniversitenizin bütün olanaklarından faydalanmanızı öneririm. Her konuda aktif, faal olmalısınız. Takım çalışmaları ve hedef belirlemede etkin olmalısınız. Bunlar başarının sırrıdır. Burada sizlere sunulan olanakları değerlendirip, toplumda fark yaratan bireyler olun. 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının sizlere başarı ve mutluluk getirmesini, ileride nice başarılara imza atmanızı diliyor, vatana ve millete hayırlı bireyler olmanızı temenni ediyorum.
Üniversitenin başarı çıtasının yükselmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Editör: Barış Köksal