Baro Başkanı Er, tanışmak ve seçim sonrası teşekkür etmek için Silifke Adliyesini ziyaret etti. İlk olarak Mersin Barosu Silifke Temsilciliğine seçilen Av. Gürhan Dölek ve Silifkeli Avukatları ziyaret eden Er, daha sonra Silifke Cumhuriyet Savcısı Mehmet Köklü ve Ağır Ceza Reisi Rıfat Yıldız’ı makamlarında ziyaret etti. 

Mersin Baro Başkanlığı seçimlerinde verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Er, “Bugün sizlere, seçim sonrası teşekkürlerimizi bildirmek üzere yönetim kurulunda yer alan bazı arkadaşlarımla beraber ziyaretinize geldik. Bu onurlu görevi layık görüp, bizlere hizmet etme görevi verdiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederiz. Biz artık, Mersin Barosuna kayıtlı tüm meslektaşlarımızın temsilcisiyiz. Hiç bir ayırım yapmaksızın tüm üyelerini kucaklayan, birleştiren ve bütünleştiren bir anlayışla, Baromuzu en güzel şekilde temsil etmek, meslektaşlarımızın ve mesleğimizin sorunlarına çözüm üretmek için var gücümüzle çalışacağız” dedi. 

Er, şöyle devam etti:

“Mersin Barosu'nu, bir meslek örgütü olarak; mesleğine ve meslektaşlarına sahip çıkan, bir sivil toplum kuruluşu olarak da, toplumsal olaylar karşısında hiç çekinmeden doğru bildiklerini söyleyen güvenilir, sözü dinlenir ve saygın bir baro haline getireceğiz. Mersin ilimizin coğrafi durumu nedeniyle, ilçelerde görev yapan meslektaşlarımız yeterince hizmet alamamaktadır. Bu nedenle sizin taleplerinize mümkün olduğu kadar olumlu cevap vermek istiyoruz. Baromuzun kapısı, cep telefonlarımız sizlere sonuna kadar açıktır. Ben, yeniden bu onurlu görevi bana ve yönetim kurulu arkadaşlarıma layık gördüğünüz için hepinize ayrı ayrı teşekkür eder, sevgi ve saygılarımı sunarım."

Başsavcı Mehmet Köklü’yü yönetim kurulu üyeleri ile birlikte makamında ziyaret eden Mersin Baro Başkanı Ali Er, Mersin Barosu olarak Silifke Adliyesine yapabilecekleri her türlü destekte yanlarında olduğunu ifade etti. 
Mersin Barosu Silifke Temsilcisi Gürhan Dölek, Silifke adliyesine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtip, Avukatların isteği olan çocuk hakları kapsamında pedagog ve psikologların da görüşebileceği çocuk görüşme odası talebinde bulundu.

Ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başsavcı Mehmet Köklü, “Baro Başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerimize yeni görevlerinde başarılar dilerim. Yargının 3 ayağı vardır. Bunlardan biri de savunmadır. Bu nedenle baromuzu önemsiyoruz. Sizlerle her zaman iş birliği içinde olmayı bizlerde isteriz. Hepimizin amacı adalet hizmetini en etkili ve hızlı biçimde vermektir” ifadesini kullandı.

Açık ceza evi için çalışmalar yaptıklarını belirten Başsavcı Köklü, “Şuanda Hazineden 77 dönüm arazi aldık. Bunun 10 dönümüne muz serası yapacağız. Bunun yanı sıra Büyükbaş hayvan yetiştiriciliği ve çeltik ekimi de yapmayı planlıyoruz. Bu çalışmalarımda bizlere destek olmanızı bekliyoruz” dedi.

Görüşme odası talebini de olumlu karşılayan Köklü, “Bu tür olumlu talepleri sizlerden her zaman bekleriz. Silifke adliyesinde çocuk görüşme odası oluşturulması için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Ziyaretlere Mersin Baro Başkanı Ali Er’in yanı sıra Başkan yardımcımız Sevgili Gazi Özdemir, Yönetim kurulu üyesi Ayşe Günar, Ece Demirtaş Kovan ve Yönetim kurulu üyesi ve Silifke Temsilcisi Gürhan Dölek katıldı.
 
Editör: Barış Köksal