Edip Buran Spor Salonu’nda gerçekleştirilen ve öğrencilerin katıldığı dostluk maçını, Mersin Vali Yardımcısı Mahmut Halal, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş, Mersin Engelli Sanat ve Spor Kulübü Başkanı Aynur Olgaç da izledi. Dostluk maçı öncesinde Mersin Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı mini bir konser verdi.

Genel Sekreter Yardımcısı Çokakoğlu’nun konuşmasının ardından gerçekleştirilen basketbol müsabakasında kıyasıya mücadele eden engelli basketbolcular, gösterdikleri performansla izleyicileri kendilerine hayran bıraktı. Engelli basketbolcuların mücadelesini izlerken heyecanlanan öğrenciler, tezahüratlarla engelli abilerine destek oldu.

Müsabakanın ilk devre arasında İbni Sina Özel Eğitim Meslek Lisesi’nde eğitim gören işitme engelli öğrencilerin gerçekleştirdiği step gösterisi de öğrencilerden büyük beğeni topladı. Etkinliğin sonunda her iki takım da kupalarını alırken, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde basketbol kursunu tamamlayan zihinsel engelli kursiyerlere katılım sertifikası verildi.
 
Editör: Barış Köksal