MEÜ Çiftlikköy Kampüsü Cumhuriyet Alanı’nda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü çerçevesinde farkındalık etkinliği düzenlendi. Etkinlikte, engelli bireylerin yaptıkları resimler ve el sanatları ürünleri sergilendi, oyunlar oynandı, dans edildi. Dün gerçekleştirilen etkinlikte, Akdeniz Eğitim Uygulama Merkezi öğrencilerinin dans gösterisi, Hüseyin Polat Özel Eğitim Uygulama ve İş Okulu’ndan öğrencilerin halk oyunları gösterisi, Zihinsel Engelli Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) öğrencilerinin dans gösterisi yer aldı. Özel gereksinimli bireylerin renkli dünyalarını ve onlara ilişkin farkındalığı temsil etmek amacıyla ellerini farklı renklerde boyayan katılımcılar da yaptıkları el baskısıyla etkinliğe renk kattı. Özel olarak oluşturulan empati parkurunda ise görme yetersizliği olan bireyleri anlayabilmek için öğrenciler, simülasyon gözlükleri ve görme engellilerin kullandığı bastonlarla hedefe ulaşmaya çalıştı.


Engelsiz Yaşam Birimi Sorumlusu Ayhan Gökmen, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, “Toplumun engelli bireylere yaklaşımına duyarlılık sağlamanın yanında fırsat ve destek verildiğinde engellilerin, her şeyi başaracaklarına dikkat çekmek istiyoruz” dedi.


Engelsiz Yaşam Birimi’nde görevli Eğitim Fakültesi Öğretim Elemanı Uzman Gülcan Boyraz da “Engelli bireylerin, başkalarına bağımlı kılınmadan varlıklarını sürdürebilmelerine destek olmalı ve sadece bir gün değil her zaman duyarlı olunmalı” diye konuştu.

Editör: Barış Köksal