Silifke Kaymakamlığı öncülüğünde Ticaret ve Sanayi Odası ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen Tarım Günleri kapsamında düzenlenen yarışmaya 15 çilek üreticisi katıldı. Jüri üyeleri tarafından renk, şekil, meyve sertliği, ambalaj düzeni, irilik, tat, lezzet ve aromaya göre yapılan değerlendirme sonucunda Gökhan Özdanar birinci, Şerafettin Ay ikinci, Cennet Kurubaş üçüncü oldu. Dereceye giren yarışmacılara çilek fidesi, gübre, tarım ürünü alış veriş çeki, tarım bilgi seti, yaprak analizi gibi çeşitli hediyeler verildi. 

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, ödül töreninde yaptığı konuşmada, bu güzelliklerde payı olan herkese teşekkür ettiğini kaydetti.
Tarım Günleri etkinliğinde emeği geçen herkese teşekkür ettiğini ifade eden Cinbir, düzenlenen etkinlikler kapsamında ilçede yetişen ürünlerin tanıtımının en iyi şekilde yapıldığını ve çiftçilerin de açılan stantlarda son teknoloji tarım aletlerini görme fırsatı bulduğunu kaydetti.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar ise, yapılan yarışmaya katılan tüm üreticilerin birinci olduğunu söyledi.
Silifke çileğinin artık Türkiye’de ve dünyada bir marka olduğunu vurgulayan Kaynar, “Çileğimizin marka olması yönünde çalışmalarımız devam ediyor. Oda olarak da tescilini yaptırmak üzereyiz. Silifke çileği olarak tescilliyoruz” dedi.

Tarım Günleri kapsamında yapılan en iyi çilek yetiştiriciliği yarışmaları Sürur Kır’ın sunuculuğunu yaptığı web Tarım TV’de canlı olarak yayımlandı. 
Program yöresel sanatçı Remzi Kır’ın Silifke Türküleriyle son buldu. 
Editör: Barış Köksal