Mersin Büyükşehir Belediyesi, merkez Toroslar ilçesindeki yeni Mersin Şehirlerarası Terminal İşletmesi’ni (MEŞTİ) bugün açılışını yaparak, Mersinlilerin hizmetine sunacak. Yeni otogarın hizmete girmesiyle işlevini yitiren merkez Akdeniz ilçesindeki eski otogar ise artık kullanılmayacak.

Günler öncesinden yaptığı açıklamayla eski Mersin Otogarı’nın 27 Şubat 2015 tarihi itibariyle artık kullanılmayacağını duyuran Mersin Büyükşehir Belediyesi, gece yarısı yaptığı çalışmayla eski otogarı kullanıma kapattı. Belediye ekipleri, gece saat 02.00 sıralarında yaptıkları çalışmayla 10 kamyon kum getirerek, eski otogarın giriş ve çıkışlarına döktü.

Mersinlilere 29 yıldır hizmet veren ve bugüne kadar milyonlarca yolcunun giriş-çıkış yaptığı emektar otogar, böylece kullanıma kapatıldı. Eski otogardaki esnaf, gece yarısından sonra yeni otogara taşınmak için dükkanları boşaltırken, peronlar da sessizliğe gömüldü.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, daha önce yaptığı açıklamada, eski otogarın yerine kültür ve sosyal ağırlıklı tesisler kuracaklarını, projenin hazır olduğunu bildirmişti.

Öte yandan, MEŞTİ’nin açılışı da bugün saat 14.00’te düzenlenecek bir törenle gerçekleştirilecek.

 

Editör: Barış Köksal