Elektrik Mühendisleri Odası Mersin Şubesi, Mersin Tabip Odası, Mersin Barosu ve Mersin Yenişehir Belediyesi′nin birlikte düzenleyeceği ve Yenişehir Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek olan Elektromanyetik Alanlar ve Etkileri Sempozyumu(EMANET 2015) çalışmaları büyük bir hızla sürdürülüyor.

EMANET 2015 Basın, Yayın ve İletişim Komisyonu’ndan alınan bilgiye göre, 13-14-15 Kasım 2015 tarihlerinde yapılacak olan sempozyum kapsamında “Elektromanyetik alanların çevre, insan sağlığı üzerine etkileri ve hukuksal boyutları konusunda, üniversitelerin, kamu kurumlarının, sivil toplum örgütlerinin, kişilerin güncel ve bilimsel bilgilerini aralarında tartışacağı ve toplumla paylaşacağı” oturumlar düzenlenecek. Kamu yararı gözetilerek hazırlanan bu sempozyumda çocuklar da unutulmuyor. Çocuklara yönelik mini atölye çalışmalarının yapılacağı ve okullarda elektromanyetik alanlar konulu resim ve fotoğraf yarışmaları düzenleneceği bilgisini alıyoruz.

Bu yılki EMANET 2015 Sempozyumu’na, uluslararası birçok kuruluş ve örgüt tarafından tanınan ve bağımsız bir uzman olan Dr. DariuszLeszczynski ve yurdumuzun her kesiminden konusunda uzman birçok bilim insanı katılım sağlayacak.

Editör: Barış Köksal