Kalkınma Bakanı ve Mersin Milletvekili Elvan, eşi Zeliha Elvan ile birlikte Mersin Şehitliğini ziyaret etti. Bakan Elvan’a ziyaretinde Mersin Valisi Ali İhsan Su ve eşi Zeliha Su ile AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik de eşlik etti. Hocanın dua okumasının ardından Elvan ve beraberindekiler de şehitler için dua etti.

"Vatan demek, devlet demek, bayrak demek bizim için, milletimiz için canımız demektir"

Burada kısa bir konuşma yapan Elvan, tüm şehitlere rahmet dileyerek, Allah’ın mekanlarını cennet eylemesi temennisinde bulundu. Şehitlerin, devlet, millet, vatan ve al bayrak için mücadele ettiklerini belirten Elvan, “Onların mekanı da Peygamber Efendimizin mekanından sonra en yüksek mekan olacak inşallah. Allah’a şükrediyoruz ki, şehitlik uğruna, vatan uğruna, millet, devlet uğruna mücadele eden kardeşlerimiz var. Vatan demek, devlet demek, bayrak demek bizim için, milletimiz için canımız demektir. Onun için bizim şehitlerimiz de seve seve bu vatan şehit olmuşlardır” diye konuştu.

“Tek bir terörist kalmayıncaya kadar mücadele etmek boynumuzun borcu”

Devlet ve hükümet olarak başta PKK terör örgütü olmak üzere her türlü terörü bitirmeye yönelik mücadelelerinin devam edeceğini vurgulayan Elvan, herkesin bundan emin olmasını istedi. Elvan, “Bunları teker teker inlerinden çıkarıp yok ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. Bu teröristlerden kurtulduğumuz an biz de rahata kavuşacağız ama tek bir terörist dahi kalmayıncaya kadar mücadele etmek bizim boynumuzun borcu. Bunu da gerçekleştireceğiz ve bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu bayram günü Silahlı Kuvvetler mensuplarımız, emniyet mensuplarımız, vatanımızın birliği, bütünlüğü için, geleceğimizin selameti için sınır boylarında ve yüksek dağlarda teröristlere karşı amansız bir mücadele veriyorlar. Allah o evlatlarımızdan, o vatansever, yiğit, cengaver kardeşlerimizden razı olsun. Onlar olduğu müddetçe Allah’ın izniyle biz daha da güçleneceğiz, daha da büyüyeceğiz, ülkemizin önü daha da açılacak. Ama milletimizin, vatandaşlarımızın şundan emin olmasını istiyorum; bu ülkede terörün kökü kazınacaktır” ifadelerini kullandı.

Elvan, daha sonra şehit kabirlerini tek tek gezerek çiçek bıraktı.
Editör: Barış Köksal