Öğle saatlerinde Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelen az sayıda Eğitim Sen üyesi, sloganlar atarak eğitimdeki sorunlara tepki gösterdiler. Burada üyeler adına açıklama yapan Eğitim Sen Mersin Şube Sekreteri Cemalettin Kıcır, yaşanan mağduriyetlerin son bulması ve sorunlara kalıcı çözümler üretilmesi için 24 Eylül'de greve çıkacaklarını söyledi. Bugüne kadar eğitimde çok sayıda yasal düzenlemenin yapıldığını belirten Kıcır, "Haklarımız torba yasalarla tırpanlanmış, esnek çalışma, angarya, performans değerlendirme, mülakat ve sözlü sınava uygulamaları ile iş güvencemiz doğrudan hedef haline getirilmiştir. Kamu emekçilerinin haklarını ellerinden almak için bugüne kadar önemli adımlar atılmıştır. Erken emeklilik, yeni personel almama, taşeronlaştırma, geçici süreli sözleşmeli personel çalıştırma, ücretli öğretmenlik, 4-b, 4-c, 50-d, sözleşmeli çalışma ve benzeri gibi uygulamalarla kamu istihdamında büyük bir alt üst oluş yaşanmış, güvencesiz istihdamda tam bir patlama yaşanmıştır" dedi.

Eğitimde zorunlu rotasyonun olmaması gerektiğini ve aday öğretmenlere sözlü sınav uygulanmaması gerektiğini savunan Kıcır, "Torba yasa ile öğretmenlere zorunlu rotasyon ve aday öğretmenlerin asli kadrolara geçirilirken sözlü sınav uygulamasının önü açılmıştır. Eğitim Bakanlığı, pek çok konuda olduğu gibi zorunlu rotasyon ve aday öğretmenlere sözlü sınav konusunda dayatmacı tutumunu sürdürmekte, öğretmenlerin ve sendikaların bu konudaki eleştiri ve önerilerini dikkate almamaktadır. Özellikle aday öğretmenlere sözlü sınav uygulaması, iş güvencemizin elimizden nasıl adım adım alınmaya çalışıldığının görülmesi açısından önemlidir. Eğitimde zorunlu rotasyon uygulamasının önce il içinden başlatılması beklenmektedir. Öğretmenler zorunlu rotasyon uygulaması halinde eğitim sisteminin yeni bir kaos ile karşı karşıya kalması kaçınılmazdır" şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından üyeler, olaysız bir şekilde dağıldı. Basın açıklamasında gazetecilerin eylemcilerden çok olması ise dikkat çekti.
Editör: Barış Köksal