Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, referandumda ‘evet’ tercihiyle çalışmalar yürüttüklerini belirterek, “28 Şubat’ta, 27 Nisan’da, 17-25 Aralık’ta ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde sorumluluk aldık ve milletin yanında olduk. Bu duruşumuzu ve tavrımızı bundan sonra da sürdüreceğiz” dedi.

Atilla Olçum, Silifke Eğitim Bir-Sen Başkanlığının düzenlediği iş yeri temsilcileri toplantısına katıldı. Etkinliğe Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, Eğitim-Bir-Sen Mersin Şube Başkanı Abdulla Çelik, Eğitim-Bir-Sen Silifke Şube Başkanı Adem Koştur, AK Parti Silifke İlçe Başkanı Mustafa Çetin ve üyeler katıldı. Eğitim-Bir-Sen’in çalışmaları hakkında bilgi veren Olçum, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Öncü medeniyet, güçlü sendika, büyük Türkiye hedefiyle yola çıktıklarını ifade eden Olçum, “İdealleri olan, medeniyetimizin yeniden ihya ve inşası konusunda sözü ve gücü olan, gücünü ve birikimini teşkilatlarından alan, sorun çözen, kazanım üreten, mağdur ve mazlumların sesi olan bir sivil toplum kuruluşuyuz. Kurulduğumuz günden bu yana insana dair her şeyi önceledik. İnsanların en hayırlısı insana faydalı olandır anlayışını içeren kültür ve medeniyet değerlerimizi referans alarak sendikacık yaptık.

Bu süreçte de sorumluluk alarak ‘Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet” sloganıyla 81 ilde 1 milyon 111 bin üye hedefi ve referandumda ‘evet’ tercihiyle çalışmalar yürüteceğiz. 28 Şubat’ta, 27 Nisan’da, 17-25 Aralık’ta ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde sorumluluk aldık ve milletin yanında olduk. Bu duruşumuzu ve tavrımızı bundan sonra da sürdüreceğiz.Teşkilatımızın şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da üzerine düşeni fazlasıyla yapacağına inancımız tamdır” şeklinde konuştu. Demokrasi, insan onuru ve insan hakları için direnmekten, mücadele etmekten vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Olçum, “Birlikte ve dayanışma içerisinde yaşamaktan taviz vermek yok dedik ve bugünlere geldik. Sendikacılığın, sendikal mücadelenin evrensel boyutta vasatını oluşturan saygın iş, insan onuruna yaraşır ücret ve çalışma şartları noktasının çok gerisinde bir zeminde sendikal mücadele yapmak zorunda bırakıldık. B

u başarının, hızla yol alışın arkasında davamıza, dava arkadaşlığımızla vefa ortaklığı var” dedi. Eğitime önem vermeyen bir milletin varoluş iddiası sağlam temellere dayanmaz” diyen Atilla Olçum, inanç, bilgi, karakter ve başarı bakımından sağlam nesillerin ancak eğitim yoluyla yetiştirilebileceğini dile getirerek, “Bu da iyi bir müfredatla mümkündür. Bugün ve yarın nasıl bir insan istendiği tasavvurunun gerçeğe dönüşeceği alan müfredattır. Biz, sadece sorunları tespit etmekle kalmayıp çözüm yolları önermeyi ve alternatifler ortaya koymayı önemseyen bir sendika olarak, müfredat konusunda da kapsamlı bir araştırma yaparak geleceğimiz için bir sorumluluk aldık.

Bu bağlamda Milli Eğitim Bakanlığı bir adım attı. Bu adımı doğru bulduğumuzu ancak eksik tarafları olduğunu ifade ettik. Müfredat daha nitelikli, demokratik, çoğulcu, farklılıklara imkan veren bir hüviyete kavuşturulmalıdır” ifadelerini kullandı. Eğitim-Bir-Sen Silifke Şube Başkanı Adem Koştur ise, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek, “Planlı, programlı hareket eden, aynı dili konuşan bir teşkilatın başarılı olmaması için bir neden yoktur. Bu anlayışla ilçe ve işyeri temsilcilerimizle bir araya gelerek istişarelerde bulunuyoruz, çalışmalarımızı gözden geçiriyoruz. Daha iyiye ulaşmak için bu elzemdir” dedi.
 
Editör: Barış Köksal