Mersin SMMMO’nun 21. Olağan Genel Kurulu 11-12 Mayıs 2013 tarihlerinde yapılacak. Bin 554 üyesi bulunan SMMMO’da genel kurul öncesinde yönetime aday olanlar da ortaya çıkmaya başladı. Çağdaş Demokrat Muhasebeciler Grubu olarak yönetimde bulunan mali müşavir ve muhasebeciler de bugün genel kurul adaylıklarını ilan ettiler. 1998 yılından bu yana 7 dönemdir Oda Başkanlığı görevini yürüten Dursun Göktaş’ın liderliğini yaptığı Çağdaş Demokrat Muhasebeciler Grubu’nda, ilk kez bir kadının da yönetime aday gösterildiği listeyle Göktaş 8. dönem için de aday oldu. Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen toplantıya çok sayıda mali müşavir ve muhasebeci de katılarak gruba destek verdi.

Mevcut Oda Başkanı Göktaş, yeni yönetim kurulu adayları Turgay Kapıkıran, Şahinde Yıldıran Kılınçkını, Ömer Faruk Tokgöz, Abdullah Demiroğlu, Haşim Gazi Hız ve Ali Günaştı ile birlikte yaptığı açıklamada, 20 Nisan 2013 tarihinde yapılan ön seçimle belirlenen adayları tek tek tanıttı. Çağdaş Demokrat Muhasebeciler Grubu’nun 1990 yılından bu yana oda yönetimini başarıyla yürüttüğünü belirten Göktaş, “Sıfırdan alınan oda bugün 3 bin 250 metrekare hizmet alanı içinde konferans salonları, dershaneleri, hizmet birimleri ile üyelerimizin ve Mersinimizin hizmetindedir. Sürekli eğitim çalışmaları, kurslar, paneller, sempozyumlar, oda bünyesinde devam eden işletme yüksek lisans programı, sportif, sosyal ve kültürel etkinlikleri ile örnek meslek odası olarak gösterilmektedir” dedi.

Kendilerini eleştirenleri ve adaylık çalışması yürütenleri eleştiren Göktaş, “Bizler beyanname yakma eylemi, siyah çelenk koyma eylemi, angaryalara hayır eylemi yaparken şimdi grup çalışmasında bulunanlar bu eylemlerde nerelerdeydi? Haksız rekabet konusunda şikayet edenler 600 TL’ye tutulan defteri 250 TL’ye alıp tutmaktadır. İnsanlar önce kendi yaptığına bakmalı sonra aynı konuda başkalarının nasıl davranmalarını önermelidir. Ondan sonra oda yönetimine talip olmalıdırlar” diye konuştu.

Çağdaş Demokrat Muhasebeciler Grubu’nu küçük düşürmeye yönelik çalışmalar olduğunu öne süren Göktaş, buna en güzel cevabın 11-12 Mayıs 2013 tarihlerinde 21. Olağan Genel Kurul’da meslektaşlarının vereceğini vurgulayan Göktaş, şunları söyledi: “Bizler cevap vermiyorsak ‘Suskunluğumuz asaletimizdendir. Her lafa verilecek bir cevabımız vardır. Lakin bir lafa bakarız laf mı diye. Bir de söyleyene bakarız adam mı diye?’ Bizler laf değil hizmet üretiyoruz. Lafla peynir gemisi yürümez. 23 yılda yaptıklarımız yapacaklarımızın göstergesidir. Yola devam, hizmete devam, el ele, omuz omuza, birlik içerinde odamızı yönetmeye devam etmemizi istiyorsak 12 Mayıs’ta oy kullanmayı unutmayınız.”

Göktaş ve yeni yönetim kurulu adayları, açıklamanın ardından meslektaşlarının tebriklerini kabul ettiler.

Editör: Barış Köksal