Seri A'nın dünyaca ünlü kulübü Inter-Altun Lojistik Grubu'nun bir parçası olan Mersinli yerel ortak 3H Spor Okulları ile işbirliğine giderek, Inter Academy Türkiye şubesini Türkiye'de Mersin'de açıyor.


Inter Academy Türkiye projesi, genç yerel futbolcuların ve teknik direktörlerin ülkedeki gelişimine önemli bir destek sağlayacak. Hem futbolcu hem de insan olarak gelişebilmeleri için mükemmel bir yer olan Inter Academy sayesinde, Türk çocukları ve gençleri kendi ülkelerinde Inter ile eş anlamlı olan yüksek teknik ve etik standartlara göre eğitilme şansına sahip olacaklar. İnter Academy Turkiye sayesinde Mersin dünyaya açılacak ve kentin tanıtımına da katkı sağlayacak. Mersin’deki yeni yeteneklerin hem Türk hem de dünya futboluna kazandırılmasında çok önemli bir misyonu da İnter Academy Turkey yüklenmiş olacak. 

ANTONELLO, "3H SPOR OKULLARI'NIN DESEĞİ İLE TÜRK  ÇOCUKLAR INTER'İN STANDARTINDA EĞİTİM ALACAKLAR"

İnter Futbol Kulübünün CEO'su Alessandro Antonello, "Bu yeni ortaklığın oluşturulması, Inter Academy'nin dünya çapında genişlemesinde önemli bir aşamayı temsil ediyor. Inter, genç oyuncuların teknik ve kişisel gelişimleri konusunda her zaman tutkulu olmuştur. 3H Spor Okulları'nın desteği sayesinde Türkiye'deki çocukların kendi ülkelerini terk etmeden Inter'in teknik standartlarına göre eğitim görebilmelerinden memnuniyet duyuyoruz." dedi.  

"TÜRKİYE'DEKİ FUTBOLUN GELİŞİMİNE KATKI SUNACAĞIZ"

Mevcut uluslararası krize rağmen Inter Academy projesine olan güvenlerini yineleyen 3H Spor Yönetim Ortakları Hüseyin Gökten,Hüseyin Kılavuz ve Hüseyin Altun, "Inter Academy Türkiye'nin açılışıyla spor ve takım çalışmasına olan tutkumuzu paylaşmak istiyoruz" diyerek sözlerine şöyle devam ettiler. "Çocukların gelişimine ve eğitimine çok büyük önem vermekteyiz ve bu projede Inter gibi küresel bir markayla işbirliği yaparak Türkiye'de futbolun gelişimine profesyonel ve etkin şekilde katkıda bulunabileceğiz."

PROJENİN ANA ÜSSÜ MERSİN

Inter Academy Türkiye projesinde 6-17 yaş arası 400 çocuk ve genç yer alacak. Projenin ana üssü Mersin'dir, ancak hedef, gelecekte Türkiye'nin dört bir yanına yayılmaktır.
Geçici bir başlangıç tarihi olarak Temmuz ayı başları belirlenmiş olmakla beraber, yerel ortaklarımız şu an faaliyetlerin başlangıç zamanını belirlemek için Türk yetkililerle yakın bir şekilde çalışıyorlar.
Başlangıçta, Inter Academy ekibi projeyi İtalya'dan denetleyecek, yerel ortaklarla sürekli temas halinde kalacak ve yerel teknik direktörlere ve genç oyunculara eğitim vermek üzere web seminerleri organize edecektir.
Inter Academy Türkiye'nin lansmanı, şu anda 21 kalıcı projeye sahip olan ve dünya çapında 20.000'den fazla genç kız ve erkek ile 400'den fazla teknik direktörle çalışan Inter Academy ağının ufkunu daha da genişletmektedir.

Editör: Barış Köksal