Çocuklar artık 'kızını dövmeyen dizini döver', 'dayak cennetten çıkmadır' yerine, 'kızını seven kendini sever', 'sevgi cennetten çıkmadır' denilmesini istiyor. 

'Şiddet değil şefkat istiyoruz' sloganı ile yola çıkan Özel Tarsus SEV Ortaokulu 5. sınıf öğrencileri, dört bir yanımızı saran şiddet olaylarına karşı anlamlı bir proje başlattı. Öğrenciler, okulların açıldığı tarihten itibaren, Sosyal Bilgiler dersi kapsamında, şiddete karşı bir proje çalışması geliştirdi. Toplumda özellikle çocuklara ve kadına karşı giderek artan şiddet olaylarına dikkat çekmek isteyen öğrenciler, şiddet içerikli atasözleri ve deyimleri irdeledi. Çalışma kapsamında, 'kızını dövmeyen dizini döver, 'dayak cennetten çıkmadır' gibi deyimleri, sevgi ve şefkat içeren ifadelerle değiştiren öğrenciler, ayrıca birbirinden anlamlı afiş, resim ve slogan çalışmaları da ürettiler.

Şiddeti övmeye 'hayır' diyen çocuklar, bu anlamlı kampanyayı, '20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde duyurdu. Şiddeti öven deyimleri şefkat içeren ifadelerle değiştiren, bu deyimlere karşı sloganlar bulan, resim ve afiş çalışmaları yapan çocuklar, artık gazetelerin üçüncü sayfalarında cinayet ve şiddet haberleri olmayan bir toplumda yaşamak istediklerini söylediler. Bu nedenle de hazırladıkları araştırmayı ve projeyi Milli Eğitim Bakanlığı’na sunmaya hazırlandıklarını belirttiler.
Editör: Barış Köksal