77 yaşındaki ünlü psikolog, sahnedeki performansı ve esprili anlatımıyla dinleyicilerin büyük beğenisini topladı.

Bilimsel psikoloji alanında Türkiye’nin ün yapmış uzmanlarından biri olan Silifkeli Doğan Cüceloğlu, Silifke Belediye Kültür Merkezinde ‘İnsan ve İlişkileri Üstüne’ konulu söyleşiye katıldı.

Doğan Cüceloğlu, hayatından bazı kesitleri esprili bir dille anlatarak, katılımcılara hayatları boyunca karşılaşabilecekleri konular ve sorunlar hakkında önemli mesajlar verdi. Cüceloğlu “Arkadaşlar farkında olmadığımız bir çerçeve var kafamızda ve bu çerçeveyi içinde büyüdüğümüz aileden, yöreden, eğitimden, iklimden, kültürden, etkileşim içinde kültürden alıyoruz. Emin olun her şey ama farkında olup olmadığımız her şey anlamını ve heyecanını bundan alıyor. Bakın ben kimim, mesleğimin anlamı ne, meslektaşlarımın anlamı ne, evlilik ne demek, aile olmak ne demek, komşularımın anlamı, ailem, kendim, ülkem ne demek? Ne yapmam lazım. Geçmişimin anlamı ne? Geleceğimin anlamı ne? Hepsinin anlamı içerisinde bulunuyor. Sizlerle paylaşmak istediğim en temel kavramlardan birisi bu. Acaba sizin hayatınızdaki büyük resminiz ne. Büyük resimde ne var. Çünkü hayatınızda anlamlı ve anlamsız olan her şey ama her şey, aslında o büyük resimde anlamını ve heyecanını buluyor ya da bulmuyor. Ben niye buradayım, neden burada sizinle konuşmak benim için çok önemli?” şeklinde konuştu.

Bilen insanın değişmediği ve yerinde saydığı için tehlikeli olduğunu kaydeden, öğrenen insanın ise yaşamla birlikte değiştiğini söyleyen Cüceloğlu, "Kafanız açıksa 3 yaşındaki çocuktan bile pek çok şey öğrenirsiniz" diye konuştu.

Gerçek zenginliğin parasal karşılığı olmadığının altını çizen Cüceloğlu, "Elinizden gelenin en iyisi yapın, şevkle yapın. Bu sizi gerçek zenginliğe ulaştıracaktır. Bunun için günde sadece 15 dakika kitap okumanız bile yeterli olacaktır" dedi.

Yaklaşık bir buçuk saat süren söyleşi sonrasında, Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut ve Taşucu Turizm Derneği Başkanı Saadet Sayın, Doğan Cüceloğlu’na plaket ve çiçek takdim etti.

Editör: Barış Köksal